Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 283 / 1 / 0
No nie wiem, mi na przykład bupra wyżuta z plastrów albo wyciągana nawet spirytusem w ogóle nie dawała żadnego ujebania, jedynie co to znosiła skręta. Gdy podwyższałem dawkę to kończyło się to mało przyjemnym stanem. Ale za to bupra z tabletek bunondolu upierdala mnie fantastycznie. Wszystko oczywiście trzymane pod językiem bo iv nie próbowałem. Ciekawe dlaczego taka różnica jest, w końcu to ta sama substancja.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 343 / 3 / 1
Marines pisze:
No nie wiem, mi na przykład bupra wyżuta z plastrów albo wyciągana nawet spirytusem w ogóle nie dawała żadnego ujebania, jedynie co to znosiła skręta. Gdy podwyższałem dawkę to kończyło się to mało przyjemnym stanem. Ale za to bupra z tabletek bunondolu upierdala mnie fantastycznie. Wszystko oczywiście trzymane pod językiem bo iv nie próbowałem. Ciekawe dlaczego taka różnica jest, w końcu to ta sama substancja.
wydaje mi się że odpowiedź na twoje pytanie znajduje sie parw stron wcześniej w wypowiedzi Oltuna, a mianowicie:
Oltun pisze:
ostatnio czytalem badanie, w ktorym udowodniono, ze w zaleznosci od poszczegolnego organizmu podjezykowo podana bupra posiada biodostepnosc w przedziale ok. 11% do 92% ! do tego istnieje substancjalna roznica w ktorym miejscu ryja trzymamy plasterek, tzn. przyklejona do policzka, czy tez podjezykowo proper. miedzy policzkiem a jezorem roznica w biodostepnosci moze byc nawet 2x wieksza w przypadku jezyka
chociaz skoro bunondol podjęzykowo działa a plastry nie, to może chodzi o twojego skilla w ssaniu i nieprzełykaniu śliny :-D ?
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 791 / 7 / 0
ssac budondol zdobywasz skilla "mistrzostwo we wladaniu bupra"
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 283 / 1 / 0
Wydaje mi się że wszystko dobrze robiłem. Bywało że nie przełykałem śliny przez godzinę a i tak fazy jak nie było tak nie ma. A plastry działały na pewno bo skręta nie miałem ale nie czułem też żadnej fazy w przeciwieństwie do buńka. Tabletkę bunondolu wystarczy że 10minut potrzymam rozpuszczoną pod językiem i jest si.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 791 / 7 / 0
no kurwa przeco plastry sa inaczej zdesignowane jesli chodzi o uwalnianie bupry od bunondolu
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 283 / 1 / 0
No rozumiem że z plastrów uwalnia się stopniowo jeśli trzymamy plaster w japie. Ale mnie nawet bupra wyciągnięta spirytusem gdzie plaster leżał z 24h i był zamieszany co godzine, nie uwalała tak jak bunondol.
  • 791 / 7 / 0
stad ta drastyczna roznica w dawkach bunondol/plastry
  • 1680 / 266 / 0
Witam.
Oltun pisze:
ostatnio czytalem badanie, w ktorym udowodniono, ze w zaleznosci od poszczegolnego organizmu podjezykowo podana bupra posiada biodostepnosc w przedziale ok. 11% do 92% ! do tego istnieje substancjalna roznica w ktorym miejscu ryja trzymamy plasterek, tzn. przyklejona do policzka, czy tez podjezykowo proper. miedzy policzkiem a jezorem roznica w biodostepnosci moze byc nawet 2x wieksza w przypadku jezyka
Oltun, czy dałbyś radę podrzucić źródło tutaj albo na maila?
Największy przegryw na forum
  • 981 / 6 / 0
ej moczyęlm ccały palster 48 godzin w 50ml spirytusu ,ale mamam taj jebaabego akaca ze nie amam sil odparowywac ,jak wypije to na klina to moze pomoze .spirytus napewno zadziaąl a czy bupra rowniez na swoj sbosob.nie amm sil isc dosklepu po normalny alkohol.
  • 981 / 6 / 0
chuj z tego ,to nie pomogło , trzeba było iść po flaszkę i Ibuprom i dorzucić kilka klonów.
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.