Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1709 / 11 / 0
@up
alkohol może powodować lub pogłębić depresje u nadużywających.
  • 1680 / 270 / 0
duldidaj pisze:
@london5 zgadzam się z Tobą w 100 procentach. Emotions are for the weak.
Pisałem podobnie jakiś czas temu, teraz widzę jakie to żałosne pozowanie na twarde niewzruszone niczym indywidua, na odseparowanych od uczuć chłodnych wannabe Dexterów Morganów czy innych Breivików. :nuts:
Największy przegryw na forum
  • 1709 / 11 / 0
To nie pozowanie a życie kolego. Może i jestem zepsuty ale wole to niż poddawanie się zbędnym mi emocjom :-)
Peace.
  • 5985 / 1237 / 43
No własnie widzę, że wszyscy jesteśmy marginesami społeczeństwa. I tak społeczeństwo nie akceptuje outsiderów, jest zatrute tradycją i moralnością a przecież nie wszyscy ludzie są "dobrzy".
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 989 / 76 / 0
Sto tysięcy ludu to spory margines jakby nie patrzeć.
Egoista, ale miły.
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
  • 1680 / 270 / 0
Ja tam się za żaden margines nie uważam.
Największy przegryw na forum
  • 343 / 6 / 0
Trudno stwierdzić jak narkotyki wpłynęły na mnie emocjonalnie, bo nie mam pojęcia jakim byłbym człowiekiem, gdyby nie przygody z nimi.

Preferuję psychodeliki i empatogeny. Czasem zapalę zioło/maczanę, bardzo sporadycznie stymulanty, a jeszcze rzadziej opio. Na pewno nie jestem płaski emocjonalnie. Wrażliwość, tęsknota, melancholia, empatia, radość, smutek, nie są mi obce, ale nabrałem do nich sporego dystansu i momentami czuję się z tych emocji wyprany. Ale coraz częściej zauważam, że to raczej tylko wkręta.
  • 206 / 2 / 0
Ja chyba od zawsze mialem problemy z emocjami i zauwazylem, ze pod wplywem THC (jakas rozsadna ilosc) jest u mnie o wiele wiele lepiej na tej plaszczyznie.
Uwaga! Użytkownik MsmokerJ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1037 / 10 / 0
W tym wątku mowa jest raczej o efektach długofalowych - "po" a nie "pod wpływem". I szczerze wątpię, że THC pomaga emocjonalnie na dłuższą metę.
  • 206 / 2 / 0
Na dluzsza mete to nie wiem jeszcze, ale na krotsza mi pomaga.
Uwaga! Użytkownik MsmokerJ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.