po 2 tygodniach palenia tytoniu z fajki wodnej organizm dawal pewne oznaki uzaleznienia,ale dosyc dziwnego,tzn. przyjemnosc wyplywajaca z rytualu palenia, a nie jak wczesniej z dostarczania trucizny do organizmu.dodam, ze nie mam ochoty palic juz papierosow, tzn. wcale mi nie smakuja(a moze to placebo?)
no to jak to jest?wdycham z bonga dym z nikotyna czy bez?
a tak *a propos to ile zdrowszy jest dym filtrowany woda od zwyklego papierosa?(o ile mozna mowic o roznicy w te strone)
prosze, zeby nie pisali teoretycy,ktorzy moga wniesc do tematu tyle,ile sam moge wywnioskowac.
pozdro
prosze o opinie ludzi, ktorzy nie tylko mysla, ale wiedza
Jestem wytworem swojej wyobraźni, moje posty też.
Po drugie: woda filtruje nikotyne ale w bardzo małym małym i jeszcze raz małym stopniu bo nikotyna rozpuszcza się w wodzie... Ale nie zachodzi żadna błyskawiczna reakcja że woda sie połączy z nikotyną wiec chyba oczywistym jest ze dzieki dyfuzji nikotyna bedzie sie dlugo rozpuszczac w wodzie...
Czyli: TAK rozpuszcza się (filtruje) ALE w bardzo MAŁYM stopniu....
w kazdym razie dalej bede sie ludzil i oszukiwal uzaleznienie.duzo latwiej odstawic tyton z bonga niz przyjemnego papieroska...
ja wlasnie mam zamiar kupic sobie bongo (dotychczas palilem z kanki albo z fifki), ale dowiedzialem sie ze przez wode kopie znacznie mniej i trzeba duzo stafu wypalic. Wiec jak to jest ?
Pzdr
co do zakupu, to za 1,5 zł. mozesz sobie zmontowac doskonałe bongo "butelkowe" :-)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.