Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1709 / 11 / 0
I to była złośliwość.
  • 1709 / 11 / 0
Ahanai pisze:
duldidaj pisze:
Nie.
Potwierdzisz to jakimś artykułem czy coś? Chcę mieć pewność, to nie złośliwość :P
Nie chce mi się szukać na forach prawniczych ale znajdziesz, rozchodziło się min. o to, że przyjmując jakąś substancje mogłeś przewidzieć konsekwencje....... this is very stupid law
  • 240 / 4 / 0
A mi chodziło o to, że wszystkie posty typu "nie" lub "tak" odpowiadajace na konkretne pytania wymgajace wiekszego wytlumaczenia i udowodnienia, powinny byc nagradzane ostrzeżeiami. Ale jestem napierdolony, więc peace man :D Zgadzam się, głupie prawo. Świadomie pijemy wódkę ale nie jesteśmy pewni konsekwencji i nie pijemy jej, żeby te konsekwencje zaszły...
  • 198 / 1 / 0
[quote="lucifer_sam"]apropo z tym radiowozem to czytalem na forum nawet nie wiem czy nie w tym temacie o gosciu ktory ukradl z komendy samochod :D Skoro narkotyki są srodkiem łagodzącym to benzodiazepiny tez powinny byc lezeli nie ma sie choroby stwierdzonej[/quotewłaśnie mnie

Nie wiem czy nie mowa o mnie, ale właśnie mi zdażyło sie zajebac samochód z pod samiutkiego wejscia do komendy, oczywiscie daleko nie ujechełem no i oczywiscie byłem pod sporym wpływem alko i klona :|
  • 9 / / 0
Odkopalem w sumie ten temat ostatnio robiac research o benzodiazepinach i tak jak na poczatku nie wierzylem w ta cala kleptomanie po mixie benzo z alkoholem tak samemu dzis rano dosyc mocno zdziwilem sie z obecnosci kubka w plecaku ktory musialem w sumie bez zadnego wiekszego powodu zajebac z restauracji podczas wczorajszego piwkowania w barze gdy nigdy w zyciu nie zdarzylo mi sie niczego ukrasc, a juz na pewno nic tak bezsensownego jak emaliowany kubek na tipy xD
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.