Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1709 / 11 / 0
I to była złośliwość.
  • 1709 / 11 / 0
Ahanai pisze:
duldidaj pisze:
Nie.
Potwierdzisz to jakimś artykułem czy coś? Chcę mieć pewność, to nie złośliwość :P
Nie chce mi się szukać na forach prawniczych ale znajdziesz, rozchodziło się min. o to, że przyjmując jakąś substancje mogłeś przewidzieć konsekwencje....... this is very stupid law
  • 240 / 4 / 0
A mi chodziło o to, że wszystkie posty typu "nie" lub "tak" odpowiadajace na konkretne pytania wymgajace wiekszego wytlumaczenia i udowodnienia, powinny byc nagradzane ostrzeżeiami. Ale jestem napierdolony, więc peace man :D Zgadzam się, głupie prawo. Świadomie pijemy wódkę ale nie jesteśmy pewni konsekwencji i nie pijemy jej, żeby te konsekwencje zaszły...
  • 198 / 1 / 0
[quote="lucifer_sam"]apropo z tym radiowozem to czytalem na forum nawet nie wiem czy nie w tym temacie o gosciu ktory ukradl z komendy samochod :D Skoro narkotyki są srodkiem łagodzącym to benzodiazepiny tez powinny byc lezeli nie ma sie choroby stwierdzonej[/quotewłaśnie mnie

Nie wiem czy nie mowa o mnie, ale właśnie mi zdażyło sie zajebac samochód z pod samiutkiego wejscia do komendy, oczywiscie daleko nie ujechełem no i oczywiscie byłem pod sporym wpływem alko i klona :|
  • 8 / / 0
Odkopalem w sumie ten temat ostatnio robiac research o benzodiazepinach i tak jak na poczatku nie wierzylem w ta cala kleptomanie po mixie benzo z alkoholem tak samemu dzis rano dosyc mocno zdziwilem sie z obecnosci kubka w plecaku ktory musialem w sumie bez zadnego wiekszego powodu zajebac z restauracji podczas wczorajszego piwkowania w barze gdy nigdy w zyciu nie zdarzylo mi sie niczego ukrasc, a juz na pewno nic tak bezsensownego jak emaliowany kubek na tipy xD
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.