I jeszcze miałbym pytanko jedno. Czy w tętnice można równie dobrze się wkłuwać co w żyłę? Niczym to nie grozi? Jeśli nie można, to jak odróżnić na sobie tętnice od żyły? Watek cały przeczytałem i na żadne pytanie z tych dwóch odpowiedzi nie znalazłem...
primum non nocere
twardywzwod pisze:Gdzieś w tym chyba wątku widziałem problem, jakoby dawać w kabel powinno się tylko i wyłącznie zgodnie z kierunkiem płynięcia krwi w żyłach. Jak w zasadzie można poznać ten kierunek w danej żyle.
Zgodnie z kierunkiem płynięcia krwi - czyli w stronę serca. Chyba wiesz jak krew krąży?..
edit: http://chomikuj.pl/titi4/NARKOTYKI*2c+N ... 817286.pdf
zapoznaj się z tym najlepiej, masz czarno na białym opisane jak prawidłowo wykonywać iniekcje
Przejeb
Ciekawostka; amfetamina jest apirogenna, dowiedzialem sie tego wczoraj od ziomka walacego kota i te sprawy od ok 10 lat..
Jednym słowem nie ma prawie szans na zlapanie pirogenezy ;d
Wczoraj zachaczyłem o ścięgno i mnie trochę boli dzisiaj, trzeba będzie wrzucić coś przeciwbolowego ;P
Może lepiej wenflon zakłuć na maraton ;)
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.