I jeszcze miałbym pytanko jedno. Czy w tętnice można równie dobrze się wkłuwać co w żyłę? Niczym to nie grozi? Jeśli nie można, to jak odróżnić na sobie tętnice od żyły? Watek cały przeczytałem i na żadne pytanie z tych dwóch odpowiedzi nie znalazłem...
primum non nocere
twardywzwod pisze:Gdzieś w tym chyba wątku widziałem problem, jakoby dawać w kabel powinno się tylko i wyłącznie zgodnie z kierunkiem płynięcia krwi w żyłach. Jak w zasadzie można poznać ten kierunek w danej żyle.
Zgodnie z kierunkiem płynięcia krwi - czyli w stronę serca. Chyba wiesz jak krew krąży?..
edit: http://chomikuj.pl/titi4/NARKOTYKI*2c+N ... 817286.pdf
zapoznaj się z tym najlepiej, masz czarno na białym opisane jak prawidłowo wykonywać iniekcje
Przejeb
Ciekawostka; amfetamina jest apirogenna, dowiedzialem sie tego wczoraj od ziomka walacego kota i te sprawy od ok 10 lat..
Jednym słowem nie ma prawie szans na zlapanie pirogenezy ;d
Wczoraj zachaczyłem o ścięgno i mnie trochę boli dzisiaj, trzeba będzie wrzucić coś przeciwbolowego ;P
Może lepiej wenflon zakłuć na maraton ;)
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.