Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
sudafed się rozpuści w tak małej ilości wody? ile powinnam go trzymać w tej wodzie przed filtracją? i ostatnie pytanie - ile mniej więcej tego kota wychodzi? będę wdzięczna za każdą odpowiedź! i dziękuję za przepis (na pewno lepszy niż mój :))
nmz pisze:WildMonkey, nigdy nie robiłam w lodówce i no cóż, daję iv czyli - radzisz rozpuszczenie nadmanganianu we wrzątku?
sudafed się rozpuści w tak małej ilości wody? ile powinnam go trzymać w tej wodzie przed filtracją? i ostatnie pytanie - ile mniej więcej tego kota wychodzi? będę wdzięczna za każdą odpowiedź! i dziękuję za przepis (na pewno lepszy niż mój :))
pisałem tu już przepisy ale dla leniwych napisze ;pp
paka acataru > kruszyć > do 5ml wody > filtracja > 2ml wody do kielona po p-efce > kolejna filtracja (jak najwięcej p-efki)
1,7-1,9ml octu wlac do r-r p-efki > do zamrażalnika >
kalium 4 tabl > kruszyć > do r-r p-e i octu > mieszać 2-5min > do lodówki
ma się zrobić taki kożuch i potem opaść, na ciepło trwa to 10-30min, w lodowce od 30min do 2-3h
po zakończeniu syntezy zamieszać (nie mogą się wytrącać bąbelki z tlenem) i filtracja
powinno wyjść 6-8ml dobrze klepiącego kocura przy 1 filtracji
na ciepło ma sporo zanieczyszczeń, ale jest wystarczający dla początkujących (i szybszy - idealny na cisnienie :D )
Daruj sobie b-k RC, zrób własnego ketona :finger:
Przepis doszlifowany w 2012/2013, już od dawna nie biorę kota i nie zamierzam
Zeby nie byl offtop ja robie zwykle tak:
1. rozgnieciona paka Acataru do kielicha
2. rozgniecione krysztaly manganu do kielicha (juz na oko)
3. 2 centy octu do tego kielicha
4. Szybko dodaje 2 centy wody i wszystko szybko mieszam koncowka lyzeczki
5. stopniowo kontroluje konsystencje, kolor, cieplo i zapach substancji w miedzy czasie co pare sekund dodajac po kilka centow wody (z poczatku co kilka sekund, pozniej coraz rzadziej) az substancja sie ustabilizuje, zrobi sie brazowa, zacznie walic wisnia i kontrolnie na mokry kawalek chusteczki, ktory jest juz przygotowany jak filter od kody na szklance, sprawdzam czy substancja nie ma otoczki i jaki jest jej kolor.
6. Jezeli mam juz ciemny braz, prawie ze czarny dajacy wisnia, stopniowo filtruje i co przefiltrowane odlewam do drugiej szklanki. Mierze pompa ile wychodzi i ile komu sie nalezy ;)
No i wszystko jesli chodzi o koncentrat. Zwykle starcza paka na dwa strzaly, zadnego posmaku benzaldehydu. W odpowiednich momentach octuje oczywiscie rece.
Co do popluk:
Caly filtr rozdzielam na dwie czesci: te czarne kostki i sama brudna chusteczke. Do pompy z filtrem najpierw wrzucam czarne kawalki, przygniatam je tlokiem tak jak wczesniej filter, a potem zalewam to poplukami z samej chusteczki i filtruje. Powtarzam jeszcze raz to samo, ale z woda, zamiast popluk z chusteczki i wychodza niezle robiace popluki.
And speak my point of view,
But it's not sane...
Vivid pisze:moze i laickie pytanie ale po co oddzielacie otoczki jak i tak calosc jest filtrowana?
A tak a propos mojego przepisu co by poprawic/usprawnic? Tylko bez rad zeby godzine w lodowce trzymac ;-)\\
Scalono 20 grudnia 2012, 18.23:
Wiesz no sudafedy, neoafriny, apselany itd szly zawsze w moim towarzystwie bez sciagania otoczki.
Acatar na szczescie jest moim ulubiencem a ten akurat chyba nie ma otoczki.
A otoczki to nie w wiekszosci glukoza? Ja tam uzywam metkata gdzies od 2 miesiecy, ale ekipa, ktora uzywa dosyc czesto od dwoch lat to zdrowotnie sie trzyma.
Nie pisz posta pod postem. Scalono #czeslaw
And speak my point of view,
But it's not sane...
Vivid pisze:Do scalenia:
A tak a propos mojego przepisu co by poprawic/usprawnic? Tylko bez rad zeby godzine w lodowce trzymac ;-)
Robię kota z przepisu, który jest w FAQ i kot z całej paki Acataru przyjęty p.o praktycznie mnie nie robi. Chyba, że Aca trefny ale kupowałem w trzech różnych aptekach. Eh...
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/e/ef638915-b282-4e0e-9842-8566327480c3/suda.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250910%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250910T002202Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=6d51ebfef889827c50acebf515a9caf02ff194cc58539461fa02e57da43208a9)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/migrena.png)
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!
Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/klefedronpruszkowski.jpg)
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu
Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/piana.jpg)
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki
Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.