zjadam opakowanie 20g w ok. 2 dni, mam juz w przyprawach pelno opakowan na zapas
ja przyjmuje to tak, ze w filizance sypie kurkume, pieprz i chili (czasem jeszcze imbir,cynamon itd.)
zalewam minimalna iloscia wody aby tylko wymieszac, chlup do ryja na jeden lyk jak wodke i zapijam woda/herbata. jak ktos ma ekspres do kawy to sobie moze taka miksture trzasnac z malym espresso, robilem tez tak.
w zwiazku z tym, ze zuzywam takie ilosci, zastanawiam sie nad jakims hurtowym zakupem 1kg czy cos... macie jakies ciekawe dojscie do polecenia?
Możliwe, że ten pozytywny efekt potęgują grejpfruty i len mielony które codziennie, na wieczór zażywam. Odczuwam lekką różnicę w samopoczuciu porannym w zależności czy wszystkie trzy rzeczy zjadłem. Innych suplementów aktualnie nie biorę.
Kurkumę zjadam w formie namoczonego całego korzenia. Lepiej smakuje od proszku, nasiąknięty wodą łatwo się gryzie.
Oprócz tego pozytywnego działania na sen zauważyłem lekką poprawę humoru, energii, jednak nie jest to oszałamiająca poprawa, aczkolwiek wyraźna.
Zastanawiam się czy ten pozytywny wpływ na sen ma związek z neurogenezą?
Zastanawiam się czy ten pozytywny wpływ na sen ma związek z neurogenezą?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.