zjadam opakowanie 20g w ok. 2 dni, mam juz w przyprawach pelno opakowan na zapas
ja przyjmuje to tak, ze w filizance sypie kurkume, pieprz i chili (czasem jeszcze imbir,cynamon itd.)
zalewam minimalna iloscia wody aby tylko wymieszac, chlup do ryja na jeden lyk jak wodke i zapijam woda/herbata. jak ktos ma ekspres do kawy to sobie moze taka miksture trzasnac z malym espresso, robilem tez tak.
w zwiazku z tym, ze zuzywam takie ilosci, zastanawiam sie nad jakims hurtowym zakupem 1kg czy cos... macie jakies ciekawe dojscie do polecenia?
Możliwe, że ten pozytywny efekt potęgują grejpfruty i len mielony które codziennie, na wieczór zażywam. Odczuwam lekką różnicę w samopoczuciu porannym w zależności czy wszystkie trzy rzeczy zjadłem. Innych suplementów aktualnie nie biorę.
Kurkumę zjadam w formie namoczonego całego korzenia. Lepiej smakuje od proszku, nasiąknięty wodą łatwo się gryzie.
Oprócz tego pozytywnego działania na sen zauważyłem lekką poprawę humoru, energii, jednak nie jest to oszałamiająca poprawa, aczkolwiek wyraźna.
Zastanawiam się czy ten pozytywny wpływ na sen ma związek z neurogenezą?
Zastanawiam się czy ten pozytywny wpływ na sen ma związek z neurogenezą?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.