Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 545 / 8 / 0
Po chuj wypełniałeś papiery jak nie zamawiałeś paczki ? Coś kręcisz. Za te jebane papiery pójdziesz siedzieć. Jakby mi ktoś coś przysłał do podpisania to był to wyrzucił. Wszystko co podpisujesz powinieneś dokładnie przeczytać i wiedzieć co to jest i jakie są konsekwencje podpisu. Jak mogłeś podpisać oświadczenie o zawartości paczki której nie zamawiałeś ?
  • 934 / 12 / 0
Byłem u prokuratora i sprawa jest o przemyt. Okazało się, że Pani z UPS najwyraźniej złożyła zeznania, że bardzo chciałem ową paczkę dostać a było tak jak napisałem: nie zamawiałem, ale jak ktoś do mnie paczkę wysyła to ją odbieram. Wypełniłem wysłane przez nią dokumenty i odesłałem z powrotem, o czym chyba zapomniała prokuratorowi powiedzieć bo był zaskoczony taką informacją. Na szczęście maila mam i już drukuje sobie wszystko by wysłać do prokuratury.
Nie sądź że ktoś potraktuje twoją prośbę poważnie w sytuacji, kiedy twierdzisz że otrzymałeś już pierwszy wyrok i masz postawione kolejny zarzut, a ty piszesz że nie wiesz nawet co było faktyczną zawartością przesyłki? :-D Nie podali Ci o przemyt czego masz zarzut i kolejną sprawę, prokurator też zapominał Ci o tym powiedzieć kiedy rozmawialiście :-P? Bądźmy poważni, albo nie wiesz o czym piszesz i wymyśliłeś całą sytuację, albo jeszcze nie wiesz jak bardzo potrzebujesz prawnika :-p Brakuje Ci chyba wyobraźni i znajomości podstaw działania prawa ;-), nie licz że ktoś tu będzie Ci z sensem radził jak by w tej sytuacji znaleźć wytłumaczenie na twoją obronę, a które przeszło by później w sądzie, to absurd..

Ale żebyś nie płakał jacy tu wszyscy są na haju i majaczą tylko o papierniczym, odpowiem Ci jak teoretycznie w takiej sytuacji byś się znalazł wg tego co napisałeś:

Argument że nie zamawiałeś przesyłki i tłumaczenie że jak ktoś wysyła Ci paczkę to ją odbierasz, raczej nie stanowi w tej sytuacji żadnego argumentu na twoją obronę w sądzie, gdybyś nie potwierdził najpierw kurierowi, że to twoja przesyłka i w dodatku już wcześniej zamawiałeś ową substancję i sam przesłałeś następnie wypełnioną fałszywą dokumentację, co stawia Cię dokładnie w świetle przedstawionym przez kuriera, potwierdzającym twoje chęci do jej odbioru i de facto potwierdzenie próby przemytu, powiedz co mogłeś mieć na celu z perspektywy sądu, odsyłając spedytorowi fikcyjne dokumenty, przesyłki z chin zawierających jakieś chemikalia, a której twierdzisz że nie zamawiałeś i nie miałeś pojęcia o jej faktycznej zawartości? %-D
  • 984 / 6 / 0
ponad kilo to też nie jednostka masy
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2012 przez toshiro mifune, łącznie zmieniany 1 raz.
głupio wyszło...
  • 4 / / 0
Pierwszy wyrok był właśnie za wypełnienie dokumentów przewozowych.
a kto powiedział, że to jednostka masy, po prostu nie pamiętam ile dokładnie tego było... 1,3 z hakiem czy coś.
w tym co mi wysłała pani z ups jest 1,5 kg http://imageshack.us/f/62/meeti.png/ i na tej podstawie napisałem co to jest metyloceluloza z informacjami zaczerpniętymi z wikipedii.
  • 984 / 6 / 0
no ale czy wiesz co to jest? 100k za kilogram to cholernie dużo, kilo mefa czy inego ketona to kilka/kilkanaście tyś zł
celuloza chyba nie...
głupio wyszło...
  • 625 / 28 / 0
nie rozumiem w ogole tej nitki
jaka narkomania, jaki psychotrop, przecież metyloceluloza to zwykle gówno jakiś wypełniacz i srodek przeczyszczajacy, to jakbyś dostał bagiete za zamawianie skrobi ziemniaczanej albo glukozy
do czego to się w ogole nadaje ?
do mieszania z towarem zeby robic ludzi w chuja jak się handluje ?
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 2362 / 30 / 0
chodzi o to, że to nie była celuloza
BS
  • 406 / 2 / 0
rozumiem że zapłaciłeś już te 100 tysięcy, czy dostawca wysłał ci w ciemno towar za taką cenę?
  • 640 / 7 / 0
Nie no wyrok za płyn do czyszczenia szyb to jakiś absurd.
  • 1 / / 0
nie ogarniam tego jeżeli tego nie zamawiałeś to poco odebrales telefon mówiąc a zamawiałem mogłeś się chociaż domyśleć czego oni chcą i w jakiej sprawie do ciebie dzwonili ...Było powiedzieć że nic nie zamawiałeś dziekuje pomyłka... i sie może nie zastanawiałes co sie z nią dzieje przez taki okres .......Poza tym Policja by była odrazu u
Cb oni się nie bawią w telefony i wątpie że takie żeczy kurierowi mówią .....Haha Jedziemy Do Cb w sprawie Paczki Schowaj sie hahah
Uwaga! Użytkownik 22fight nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.