Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
moj kuzyn z reichu tez mowi ze sie mu bardziej podoba palenie w polsce niz w niemczech.
i ze ilosciowo jest calkiem calkiem podobnie chodziaż różnie bywa.

Tak czy inaczej on zawsze z kumplami jak chce sie dobrze zjarac to umawiaja sie i jada na 2 dni do amsterdamu bo daleko w sumie niema :)
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 45 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fantazia »
Ja się do Amsterdamu wybieram niebawem. Walizki jeszcze niespakowane, ale przygotowana już jestem - szczególnie na jakiegoś fajnego blancika :-) Wreszcie sobie w publicznym miejscu bezczelnie zakopcę... :-D
"Nie proś nigdy! Nie skomlij jak zwierz! Bierz, ja proszę ciebie, zawsze bierz!" F. Nietzsche
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.