Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 39 / / 0
Od wielu, wielu miesięcy korzystam z jednej strzykawki, która dostałem w komplecie do systemu wybielającego zęby (po cholerę ja go brałem, jak wystarczy dobrze przepłukać gblem? :)) który zowie się Biała Perła, pompka cała z plastyku, i jedynie zmazała się miara, ale to można dorobić spokojnie samemu. Pompka jest pojemna (5,5ml) ma zabezpieczenie wylotowe, więc można zatankować do pełna i ruszać gdziekolwiek przed siebie bez obaw, że po drodze zgubimy magię. Nie ma z nią żadnych problemów, nie zacina się, no i zawsze jak ktoś "z poza układu" zobaczy u mnie w mieszkaniu pompkę, to od razu chwalę się fantastycznymi właściwościami Systemu wybielającego zęby BIAŁA PERŁA :)
  • 66 / 1 / 0
@jimted

Biała perła i jej strzykawka nieraz mi ratowały życie w trudnych chwilach :D Wiecie gdzie dostac wlasnie taka zatyczke na strzykawke? pytalem pare razy po aptekach to nie mają..

p.s perła zajebiscie wybiera kłaki ^
  • 76 / / 0
Jedynym sposobem odmierzania gbla jaki próbowałem był zakup probówek Eppendorfa o pojemności 2.0ml . Szczelnie zamykane z polipropylenu, nie ma mowy o wyciekaniu w dodatku bardzo tanie.
Mimo, że nigdy nie próbowałem innych metod miarkowania gbla to myślę że opcja z eppendorfkami jest chyba najbardziej wygodna gdyż wszystko można szybko i na spokojnie przygotować w domu, wsadzić w kieszeń i cieszyć się szybkim rozlewaniem ;)

Fota:
[ external image ]
  • 596 / 1 / 0
Pompki BD białe najlepsze moim zdaniem, nalewałem już nim giebla trzy razy 4ml pod język o czym zapijałem piwkiem ;p.
Przyznam alkohol się kryje przy gieblu :D
  • 887 / 11 / 0
giebla POD JĘZYK??!!
Jesteś pewny że to nie była woda?
  • 1179 / 9 / 0
Przecież najlepsze pompki do giebla są szklane. Mam taką jedną, 5tkę, ale w sumie jej nie używam, odkąd mam buteleczkę 30ml z zakraplaczem (z allegro - link). Bardzo sobie ją chwalę.
Uwaga! Użytkownik pyzg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 250 / / 0
A ja osobiście polecam polietylenowe pipety typu Pasteura. Na Allegro to kosztuje grosze a wygoda jest wielka. I można sięgnąć na dno butli pięknie, i nie zacina się jak strzykawka. Podzialka niby co 0.5ml, ale to tez można obejść!
Jednak człowiek, który wraca przez Drzwi w Murze, nigdy nie będzie tym samym, który przez nie przeszedł.
  • 1174 / 21 / 15
A one są HDPE czy LDPE? Wiem, że w czasie kilku sekund reakcja nie zacznie zachodzić i że nawet takie małe ilości plastiku raczej nie są szkodliwe, ale pytam z ciekawości.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1934 / 108 / 0
co do pipet sa ok GBL ich nie rozpuszcza jak sie pobierze pare ml wleje do napoju a potem wyplucze sie jeszcze napojem ta pipete to nic jej nie bedzie, za to nie ma zbyt duzej zywotnosc moja przetrwala 1-2tyg i polegla na "spawach" :)
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 250 / / 0
Moja przetrwała dobry miesiąc, też niestety poległa na tych "spawach", dlatego zamówiłem 50, będzie na dłuuuuugo. %-D
Jednak człowiek, który wraca przez Drzwi w Murze, nigdy nie będzie tym samym, który przez nie przeszedł.
ODPOWIEDZ
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.