Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 287 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: khabarakH »
Mnie osobiście smak kodeiny nie przeszkadza. Jest gorzki ale przynajmniej nie zbiera mnie po nim na wymioty. Polecam popijanie roztworu zimną Coca-Colą :)
Uwaga! Użytkownik khabarakH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 3 / 0
DZiała :-D przynajmniej przeciwbólowo, alergi nie widac :-D , ale kużwa popękały mi w oku od środka czyli "od nosa" w tym białku te "zyłki" mam połowe oka całe czerwone, pomalutku schodzi, ale bardzo pomału od czego to kodeina ciśnienie zwiększyła tak drastycznie czy co?
może zle przefiltrowałem i paracetamol tak działa?
Wygląda to przerazajaco :-(

pozdrawiam
///płynie sobie rzeczka///
Wszystkich dziewczyn nie da sie wyruchać, ale trzeba chociaż spróbować.

"Chcę żyć pełnią życia, chcę wyssać wszystkie soki życia, by zgromić wszystko to, co życiem nie jest. By nie odkryć tuż przed śmiercią, że nie umiałem żyć"
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Nadciśnienie w gałce ocznej. To raczej efekt samej kodeiny. U mnie to typowy skutek przesadzania z fetą. Masz też pewnie niedobory witaminy C, stąd taka kruchość naczyń. Jeśli takie problemy będą się powtarzać mimo spożywania dużych ilości witamin (najlepiej soki z cytrusów, porzeczek itp.) to przejdź się do okulisty, bo mogą to być objawy jaskry, a nieleczona jaskra = ślepota.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Mmm dobrze ze dotarłam do tego tematu. Mi tez strasznie rozsadza oczy po kodeinie. Ostatnim razem zapomniałam wziąźć okulary przeciwsłoneczne zeby to ukryć i musiałam siedzieć w autobusie ze spuszczoną głową bo kazdy kto na mnie spojrzał nie mógł oderwać wzroku (ze zdziwienia oczywiście ;-) ) Próbowaliście krople jakieś? Trzeba coś z tym zrobic, bo człowiek wcale nie czuje się jakos bardzo bardzo, a wygląda jakby sie było naćpanym na maksa :o
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
[quote="zielona"]
człowiek wcale nie czuje się jakos bardzo bardzo, a wygląda jakby sie było naćpanym na maksa ]

Ja jakoś nie zauważyłem tego. Ani sam tego w lustrza nie widziałem, ani rodzinka nigdy nie zwróciła uwagi. Najprędzej oni by coś poznali, skoro widują mnie praktycznie codziennie i zobaczyliby, że coś jest nie tak.
Pamiętam, że jak brałem thiocodin (2 razy) to czułem jakby moje oczy ktoś zgniatał. Odkąd robię ekstrakcję to ani razu mi się to nie zdarzyło.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Mam to szczęście, że po mnie nic nie widać jak jestem na kodzie :)

Co innego wywar z maku, tu oczy są naprawdę BARDZO dziwne, przypominające oczy kolesiów z dworca.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Pisze w związku z tym na co narzekał płynie sobie rzeczka:
mam połowe oka czerwone
No ja mam całe oczy czerwone, nie mówiąc o źrenicach że wielkie. Wyglądaja naprawde... "sugestywnie". Kupie sobie jakies krople chyba, tylko no jestem ciekawa czy działają hm? Kiedys kumpela sobie po gandzi wpuszczała, ale jakos nie widziałam zeby pomogły Ehhh
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
zielona pisze:
nie mówiąc o źrenicach że wielkie. Wyglądaja naprawde... "sugestywnie".
wielkie? joke czy juz dzis nie ogarniam?
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 677 / 13 / 0
Nie joke tylko wydaja mi sie wielkie co mam zrobic ze mi sie takie wydają. Nie problem źrenice, problem kolor dookoła
  • 50 / 3 / 0
Odpowiem bo jestem już po kilku tygodniach badan w szpitalu.
Jeśli masz nie tylko pękanie naczyn krwionosnych tzw.[powiększone żyłki w oku/oczach], ale "rozlew krwi" w oczach[po kodeinie, poltramie itp] to polecam jechać do lekarza bo na 90% to serce a dokładniej początek nadcisnienia tętniczego, praktycznie oprócz ww objawu i nie dostrzeganego na początku kołatania serca przebiega bezobjawowo.
Zadne krople nie pomogą bo przyczyna nie tkwi w oczach, przynajmniej w moim przypadku.
Przewlekłe nadcisnienie moze byc spowodowane długotrwałym stosowaniem Poltramu i innych leków przeciwbólowych :(

To tylko sugestia, ale lepiej sprawdzic i zapobiec przeciążeniu serca a tym samym zawałowi.

pozdrawiam
płynie sobie rzeczka

p.s kupie poltram :)
Wszystkich dziewczyn nie da sie wyruchać, ale trzeba chociaż spróbować.

"Chcę żyć pełnią życia, chcę wyssać wszystkie soki życia, by zgromić wszystko to, co życiem nie jest. By nie odkryć tuż przed śmiercią, że nie umiałem żyć"
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.