Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 129 / 2 / 0
Nie lepiej po prostu podać dożylnie? ;/
Czyń swoją wolę będzie całym prawem
  • 1141 / 9 / 0
Nie lepiej Walnąć dużoooo Tryptaminki + dużo Gwałciuchy ( 5ml ) i obudzić się na peaku? %-D
  • 2362 / 31 / 0
son.of.the.blue.sky pisze:
Hm, mi ciężko znaleźć coś urokliwego w silnym odruchu wymiotnym trzymającym tak długo aż zaczynasz się dusić, puszczającym na parę minut, potem znowu i tak przez trzy godziny. Ale to na szczęście często się nie zdarza. :)
uczy pokory ;-)
Hipotermia pisze:
Nie lepiej po prostu podać dożylnie? ;/
bodyload po podaniu dożylnym będzie silniejszy i bardziej skoncentrowany, poza tym nie każdy lubi się kłuć
br0w4r pisze:
Nie lepiej Walnąć dużoooo Tryptaminki + dużo Gwałciuchy ( 5ml ) i obudzić się na peaku? %-D
nie widzę najmniejszego sensu w braniu jednocześnie psychodelików i gbl
BS
  • 703 / 40 / 0
O rany, jeżeli podanie dożylne 2C-B jest o tyle gorsze od donosowego, o ile donosowe jest gorsze od doustnego, to nigdy w życiu. Przynajmniej nie duże dawki.

@Ojatam, ta cała koda i diazepam spłyci działanie samego psychodeliku, więc to trochę bez sensu. Był taki czas, że bałam się brać psajko bez chociażby małych dawek alpry, i to strasznie zubażało działanie. Raz się ratowałam klonem przy bodyloadzie zbyt dużej dawki DOBa, właśnie przez te duszące odruchy wymiotne i skurcze mięśni, i później trip był strasznie płytki.

(Przepraszam, że się czepiam, ale w temacie jest literówka.)
  • 1141 / 9 / 0
@derb

Rozpatrzmy czysto teoretycznie, czy taki miks to może być ciekawe doświadczenie...

Gibel zejdzie po około 4h, czyli wtedy gdy powinien nastąpić peak trypki i minąć bl tak?

Gibel raczej zapasów serotoniny nie uszkodzi, a trypki na dopaminę są obojętne tak?

Teraz wyobraź sobie dawkę 4ACO gdzieś 70/80mg, albo ze 2.5mg dragona i pobudkę z zaskoczenia na peaku i masz trip/bad trip życia :gun: %-D :diabolic:

Opiekun + pompka z rolkami i druga z neuroleptykami, jak ktoś jest kozak to niech zrobi test na mniejszych dawkach i zrobi trip raport :-)
  • 418 / / 0
Chyba was pojebało, brać GBL, opiaty, albo benzo do psychodelika. Co to kurwa za trip niby. Na bl krople żołądkowe i ewentualnie zioło na mdłości i jakoś to przeżyć.
Ω
  • 57 / 5 / 0
Następny nawiedzony? Nie mówię o łykaniu 40mg diazepamu na rozluźnienie tylko tak z 2-3mg i kody też progowo. W sumie już chuj z kodeiną, ale diazepam pomagał się rozluźnić, nie zabierając nic z tripa
Na wyścigach wyścigowych, wyścigówka wyścigowa, wiścignęła wyścigówkę wyścigową ;]
  • 2362 / 31 / 0
z pewnością nic nie zabrał....
br0w4r pisze:
@derb

Rozpatrzmy czysto teoretycznie, czy taki miks to może być ciekawe doświadczenie...

Gibel zejdzie po około 4h, czyli wtedy gdy powinien nastąpić peak trypki i minąć bl tak?

Gibel raczej zapasów serotoniny nie uszkodzi, a trypki na dopaminę są obojętne tak?
czysto teoretycznie zastanówmy się nad twoim stanem umysłowym
jeżeli gbl zejdzie po 4 godzinach to zejdzie po peaku tryptaminy, na przykładzie 4-aco-dmt mogę powiedzieć, że peak u mnie zaczyna się po około 25-35 minutach od wzięcia i schodzi po jakichś 2-3 godzinach
Poza tym tryptaminy cechują się szczątkowym bodyloadem, a jak już wcześniej pisałem to w przypadku niektórych związków ten może się utrzymywać o wiele dłużej niż potrzeba czasu do nadejścia peaku
tryptaminom nie są potrzebne żadne zapasy serotoniny a każda stymulacja dopaminergiczna spłyci ich działanie
BS
  • 1141 / 9 / 0
Czysto teoretycznie to mam zjebe po wczorajszym gibleniu i jakoś słabo mi dekiel pracuje, zdecydowanie słabiej jak zawsze słabo %-D
  • 499 / 2 / 0
tak już jest z tymi narko. Zawsze trzeba się pomęczyć, żeby później było zajebiście i nie dotyczy to tylko psychodelikow ( nie mówie tutaj tylko o bl, także smak itp.)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.