Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
Powiedz mi, jak z toksycznoscia Aminofenazonu? Z tego, co wyczytalem, to jest on strasznie toksyczny zarowno dla watroby jak i nerek. Warto sie bawic w takie ryzykowne gierki? Chyba dlatego zostal wycofany wlasnie ze wzgledu na szkodliwosc.
E: Przepraszam, pomylilem Pabialgin z Pabialginem P, ktory oczywiscie zawiera Propyfenazon, a nie Aminofenazon.
Dzielnicowy pisze: Śpieszmy się bowiem kupować krople zawierające Pabialginę, albowiem niedługo już całkowicie znikną z naszego krajowego rynku.
Btw. temat wycofania tych kropel już kiedyś mnie spotkał, bo ze dwa lata temu chciałem je nabyć w jednej aptece i Farmaceutka orzekła, że już je wzcofali. W następnej aptece nabyłem bez żadnego problemu, zapytałem nawet, czy są one wycofywane, a Pani na to, że to bzdura, bo w ubiegłym tygodniu z hurtowni przyszły.
Może straszą nas, ćpunów i chcą wywołać nagły wzrost sprzedaży w ten sposób?
Ciekawe, czy w tym roku będzie problem z kupnem Antka, jak w ubiegłym. Też straszyli, że wycofano produkcję, taki wał...
używaj proszę polskich znaków i uważaj na błędy ortograficzne - Dzielnicowy
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.