Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
Powiedz mi, jak z toksycznoscia Aminofenazonu? Z tego, co wyczytalem, to jest on strasznie toksyczny zarowno dla watroby jak i nerek. Warto sie bawic w takie ryzykowne gierki? Chyba dlatego zostal wycofany wlasnie ze wzgledu na szkodliwosc.
E: Przepraszam, pomylilem Pabialgin z Pabialginem P, ktory oczywiscie zawiera Propyfenazon, a nie Aminofenazon.
Dzielnicowy pisze: Śpieszmy się bowiem kupować krople zawierające Pabialginę, albowiem niedługo już całkowicie znikną z naszego krajowego rynku.
Btw. temat wycofania tych kropel już kiedyś mnie spotkał, bo ze dwa lata temu chciałem je nabyć w jednej aptece i Farmaceutka orzekła, że już je wzcofali. W następnej aptece nabyłem bez żadnego problemu, zapytałem nawet, czy są one wycofywane, a Pani na to, że to bzdura, bo w ubiegłym tygodniu z hurtowni przyszły.
Może straszą nas, ćpunów i chcą wywołać nagły wzrost sprzedaży w ten sposób?
Ciekawe, czy w tym roku będzie problem z kupnem Antka, jak w ubiegłym. Też straszyli, że wycofano produkcję, taki wał...
używaj proszę polskich znaków i uważaj na błędy ortograficzne - Dzielnicowy
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.