Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
Powiedz mi, jak z toksycznoscia Aminofenazonu? Z tego, co wyczytalem, to jest on strasznie toksyczny zarowno dla watroby jak i nerek. Warto sie bawic w takie ryzykowne gierki? Chyba dlatego zostal wycofany wlasnie ze wzgledu na szkodliwosc.
E: Przepraszam, pomylilem Pabialgin z Pabialginem P, ktory oczywiscie zawiera Propyfenazon, a nie Aminofenazon.
Dzielnicowy pisze: Śpieszmy się bowiem kupować krople zawierające Pabialginę, albowiem niedługo już całkowicie znikną z naszego krajowego rynku.
Btw. temat wycofania tych kropel już kiedyś mnie spotkał, bo ze dwa lata temu chciałem je nabyć w jednej aptece i Farmaceutka orzekła, że już je wzcofali. W następnej aptece nabyłem bez żadnego problemu, zapytałem nawet, czy są one wycofywane, a Pani na to, że to bzdura, bo w ubiegłym tygodniu z hurtowni przyszły.
Może straszą nas, ćpunów i chcą wywołać nagły wzrost sprzedaży w ten sposób?
Ciekawe, czy w tym roku będzie problem z kupnem Antka, jak w ubiegłym. Też straszyli, że wycofano produkcję, taki wał...
używaj proszę polskich znaków i uważaj na błędy ortograficzne - Dzielnicowy
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.