Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
W moim przypadku wyciaga, potem hangover i "zlo" wraca do podswiadomosci. Wiec w moim przypadku alko to taki tez troche wentyl bezpieczenstwa: wylazi gowno bo granice pojmowania i akceptacji faktow sie rozciaga. Pozwalam sobie na to w prawie kontrolowany sposob. Na trzezwo nie umiem dac sobie rady myslec o tym. Ale nie wazne, to moj dżihad;)
A propos musku, to byla szydera, moj wiek dawno przekroczyl gimnazjum.

Fakt, masze myslenie to reakcje chemiczne i to jest w sumie smutne ale i oczywiste. Uswiadomienie sobie tej oczywistosci jest bardzo dolujace. Dla mnie.
  • 257 / 11 / 0
angrybrads1 pisze:
lepiej niech ta czekolada zostawi ci ten twoj "musk", halo halo gimbaza...

mnie ostatnio zlapala mocna depresja ktoregos dnia, tak ze az chcialo sie plakac myslac o tym bezsensownym zyciu i wtedy zrobilem sobie mocna kawe i dorzucilem dmaa ktora podbija noradrenalnie minelo zaledwie 20-30min a moje myslenie zmienilo sie nagle o 180 stopni, poczulem chec rozmowy, nastroj sie poprawil jak i chec zeby cos zrobic, lekki usmiech na twarzy, pewnosc siebie powrocila a decyzje ktore ciezko bylo mi podjac przed 30 minutami teraz podejmuje w mgnieniu oka bez jakiegos rozczulania sie i wrocilo zdecydowanie jak i odpowiedni poziom agresji jaki powinien byc u kazdego prawdziwego faceta co najlepsze po zakonczeniu dzialania depresja nie powrocila juz po przestaniu dzialania owych srodkow...
nono. Tak jak kawa x 3 rano. Albo czekolada przed okresem :D
ok, bimbaza odpada chlopie, dawno temu wiek te przeszlam a musk byl tylko jako szydera.

Nie wiem czy moj "mega wypasiony smartfon" nie wyslal odp czy ona sie wciaz moderuje. W kazdym badz razie racja. Chemia rządzi nami. Czy to alko, czekolada, depresanty czy inne anty santy na jedno wychodzi - wszystko co jemy, pijemy wdychamy na nas dziala i ma wplyw.

Tak, w moim przypadku alko wyciąga co zle zostalo zapamietane. Skutek - agresja. Na trzezwo nie wracam do tego jak tylko sie da. Tak btw a propos "agresji prawdziwego faceta" - to sliski temat.
Oko za oko, za ząb. Dlaczego kurwa za pieniądze?
  • 1934 / 108 / 0
aa to sory nie zalapalem szydery :)
a z ta agresja, nie chce sie rozpisywac co mialem na mysli, jestes dziewczyna wiec ciezej ci zrozumiec o jakim poziom agresji mi chodzi, napewno nie o zewnetrzny, bicie ,darcie sie tylko wewnetrzny typu niedawanie sobie wchodzic na glowe, gotowosc do starcia jak ktos sobie za duzo pozwala ,asertywnosc, pewnosc siebie, mowienie wprost bez myslenia czy kogos zranie czy nie itp i wyraz twarzy, jak facet ma wysoki poziom testa i noradrenaliny to widac to po wyrazie twarzy, ja na to mowie odpowiedni poziom agresji u prawdziwego faceta a nie u cieplej kluchy, facet zrozumie predzej co mam na mysli niz dziewczyna ;)
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 257 / 11 / 0
Dobra to juz wiem. Moj ma taka mine jak mu ktos za skore zalazi albo ktos sie mnie czepia a on maczo przeciez jest i musi bronic swej samicy. Wlasnosci znaczy sie. To juz rozumiem.

alko alko cozesty za srodek do odplyniecia w inne rejony podswiadomosci.. pije wlasnie.
  • 31 / / 0
Myślę że alkohol nie wyzwala naszego prawdziwego "ja", może jego jakąś część, która gdzieś się kryję głęboko w podświadomości.
  • 25 / 1 / 0
alkohol zdejmuje hamulce albo odpala każdą możliwą i nie możliwą wersję osobowości. Nie selektywne gówno z konkretnym potencjałem.
  • 257 / 11 / 0
alkohol odpala moje każde hamulce w kosmos. Z złości po śmiech w jednej chwili. Zależy co się uroi w zapitej głowie. Co się przypomni, kto krzywo spojrzy, kto coś powie, co złe zinterpretuje i odpale wersje "ja furia". Wolałam picie na wesoło, sprzed lat. W sumie to wolę nie pić więcej niż jedno piwo, max 2. Nie czuje oporu jak pije wódkę. Wlewam na maxs aż padam w opakowaniu spać o ile już dotrę do domu. Obora totalna w towarzystwie, zapita laska z fochem, która za chwile zalewa się łzami nie wiedząc dlaczego.
  • 1180 / 5 / 0
Pijany powie co trzeźwy myśli hehehe
  • 257 / 11 / 0
kowalskii pisze:
Pijany powie co trzeźwy myśli hehehe
O tak.. Ciężko to potem odkręcić. Chyba, że ten drugi tez najebsny i nie pamięta :-D
  • 1180 / 5 / 0
Jak tak sobie przypominam to kilka osób zostało zdemaskowanych przez alkohol w moim odczuciu (wiem co myślą na prawdę, a na trzeźwo jakoś to kamuflują).

Nie lubię pijaków hehehe
ODPOWIEDZ
Newsy
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe