Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Nie wypisuj takich bzdur, bo ktoś jeszcze w to uwierzy!
amfetaminę można przedawkować i to ze skutkiem śmiertelnym. A żeby tak się stało wcale nie trzeba przyjebać i.v. Najczęstszym powodem zgonu jest zapaść.
Najblizsze projekty: Miejski Sort 2, EESS,Chora Psychika,SKOR Suma Styli (kolejna płyta),
https://www.facebook.com/FeRu.raprodukcja
https://soundcloud.com/feru89
Oczywiście mówimy o wartościach amfetaminy o aptecznej czystości.
Bakoosiowy pisze:jesteś pewny co do tych 200mg? Ja co prawda z tolerancją, ale przy ~80-90% doszedłem do 500mg na 3 razy i czułem że jest mocno, ale nie byłem blisko zejścia. Czystość oceniam po tym, iż byłem przy chemiku który dopiero "wyjął z pieca" towar.surveilled pisze:Śmiertelna dawka czystej (100%) amfetaminy dla osobnika bez tolerancji wg. EMCDDA wynosi 200mg. Przypomnę, że aktywna to ~5mg, rekreacjna - powiedziałbym 20-40mg.
Bodajże wikipedia podaje 1g jako dawkę śmiertelną. (?)
surveilled pisze:No powołałem się na Europejskie Centrum Monitorowania Substancji Psychoaktywnych i Narkomanii. Link - http://www.emcdda.europa.eu/publication ... mphetamine .
Jak dawka aktywna jest w granicach 5mg, a do tego średnia jakość amfetaminy na ulicy to 10%, to wydaje mi się nieprawdopodobnym żeby nie zejść (a przynajmniej być w bardzo niekomfortowym stanie) po 450mg czystej amfetaminy. Nawet z dupną tolerancją.
Piszecie o przedawkowaniach albo rzekomych stanach, o których sądzicie, że przedawkowaliście. Zauważyliście jakieś różnicę po fakcie? Choć pewnie to zauważy wpierw otoczenie ale tak pytam z ciekawości, bo coś się chyba negatywnego z organizmem dzieje, jak np wypalenie neuronów dopaminowych, które się nie zregenerują. Ewentualnie jest jakieś opracowanie co tracimy, jakie są konsekwencje przedawkowań. Tych, po których przezyjesz ;)
Teraz odnośnie sposobu podania to będzie to bez wątpienia oral, a na jakiej podstawie to stwierdziłem? To jest oparte na podstawie testów na szczurach i po przeliczeniu na człowieka te 200mg i.v. czyściocha bez tolerki to by zabiło, ale najmniej dwie osoby... U szczura mamy możliwe tylko 2 drogi podania czyli oral i i.v., no chyba że szczu potrafi wciągnąć śledzia?
Tyle moja teoria, a jak to jest naprawdę to by to trzeba było zrobić testy na grupie najmniej 100 ochotników którym nie zależy i mają w 100% zdrowe serce :old:
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.