Więcej informacji: NBOMe w Narkopedii [H]yperreala
Trzymałem na górnym dziąśle przez okolo 30-40 minut 3 bolttery owej substancji, kazdy po 500mikro.g, a wiec razem 1,5mg.
Bodyload w przeciwienstwie do 25C, jest nie odczuwalny, lecz ta substancja faktycznie jest duzo bardziej subtelna.
Oczy lekko szkliste, nieco powiększone zrenice, zmniejszona reakcja na swiatlo ( 3 zarowki LED nie zrobili na mnie wrazenia ).
Tak na prawde, substancja nie wprowadzila mnie w zaden dobry nastruj, okolo 2-3 godziny siedzialem, sluchajac muzyki, zajmujac sie jakimis rzeczami. Bylem dosc mocno wyciszony i bardzo spokojny, mysli zbieralem latwo. Dzialanie jakby lekko antydepresyjne.
Co do muzyki i ogolnie dzwieków, nie skupialem sie na tym, aby je dobrze slyszesz. Mimo tego ich slyszalnosc i odbiór jest znacznie lepszy i wyrazniejszy.
Psychodeli nie ma zadnej, OEV i CEV tez nie. Lekko kreatywne myslenie, ale zbyt lewniwe aby cos dokladnie sobie wyobrazic.
Nie ma co tu duzo pisac, ogolnie substancja nie podpadla mi do gustu. Takze te 1,5mg 25I-NBMD, bylo stratą 3 zł
Czas pelnego dzialania to okolo... 3 godzin. Mi to przypominalo, zejscie po 50mg hometa po 6 godzinach.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.