Ale nic nie pobije zjedzenia w całości jednej sztuki jakiejś papryki typu naga morich, 7pot, czy bhut jolokia. Szok endorfinowy i adrenalinowy jak się patrzy. Przy dawce 1-1,5mln SHU mam już niezłe chwilowe zaćmienie, lekkie kilkuchwilowe zawroty głowy, a potem cudowny błogostan i ogólne zadowolenie. Przemilczę kwestię 'dnia po' ;)
Przy papryce hp22b (bodajże dochodzi do 2,5mln SHU) ponoć już można doświadczyć lekkich halucynacji.
1) zioniesz ogniem z |)upy ?
2) wpadasz w dół z powodu braku nurotransmiterów?
3) zaliczasz zwała ?
4) zrobisz wszystko Pani z warzywniaka żeby dostać następną papryczunię ?
Dla leniwców : Capsicum Chinense HP22B (od słów: higher power, pot number 22, plant B), roślinka została stworzona/uprawiona (hoduje się świnie) przez Ed'a Curie. Nasiona nie są jeszcze dostępne ;)
źródło:http://chilihead.pl
Kibel inna kwestia, ale można się przyzwyczaić, już to raczej wrażenia na mnie nie robi.
Krzaki mam własne ;) a dnia następnego poza powyższym brak zmian.
mtx pisze:Krzaki mam własne ;)
I też mam wrażenie, że sądzisz, iż HP22B próbowałem, niestety, nie ;) co do opinii o halucynacjach itp to informacje są wzięte od osób, które je próbowały i jakiś artykuł był też.
Mój najostrzejszy krzak ma tylko około 1,2mln SHU teoretycznie, ale i to wystarcza by mieć chwilowy "odlot", o którym wspomniałem wcześniej) :)
Ostatnio pokusiłem się o zakup sosu: Z nothing beyond i jestem zachwycony.
Zawiera: chili Habanero, ekstrakt z chili, pomidory, ocet, musztarda, papaja, guava, ananas, banan, woda, cukier, sok z marakui, sok z guava.
Sos jest naprawdę bardzo gęsty a jedna kropla potrafi zdziałać wiele!
Zachęcam do udzielania się w tym temacie, bo jest on jak najbardziej wart uwagi!
Co do ostrości - być musi. Ale odkąd dobre 4 dni cierpiałem po świeżym butch t satan's strain, nie wychodzę już jakoś poza poziom 1mln do codziennego użytku.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.