Reszta nie pasująca do powyższych
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
time is running out of you
  • 116 / / 0
Jedząc dzisiaj jebitną kopę kanapek m.in. z jakąś ostrą papryką z rynku, przypomniałem sobie o tym temacie. Jeśli chodzi o rozluźnienie i odprężenie, rzeczywiście utrzymuje się lekki chillout, coś jak po melisie czy lawendzie. Na pewno nie wkręta, ale i nic zaskakującego ;) W każdym razie, całkiem przyjemne, czemu nie.
  • 187 / 4 / 0
Zdecydowanie najlepszą metodą podania kapsaicyny są: WSCIEKŁE PSY hehe :) zdrówko
  • 279 / 2 / 0
Wściekłe psy z sosem vicious viper są faktycznie dobre.

Ale nic nie pobije zjedzenia w całości jednej sztuki jakiejś papryki typu naga morich, 7pot, czy bhut jolokia. Szok endorfinowy i adrenalinowy jak się patrzy. Przy dawce 1-1,5mln SHU mam już niezłe chwilowe zaćmienie, lekkie kilkuchwilowe zawroty głowy, a potem cudowny błogostan i ogólne zadowolenie. Przemilczę kwestię 'dnia po' ;)

Przy papryce hp22b (bodajże dochodzi do 2,5mln SHU) ponoć już można doświadczyć lekkich halucynacji.
  • 187 / 4 / 0
mtx: napisz jak jest dzień po :P

1) zioniesz ogniem z |)upy ?
2) wpadasz w dół z powodu braku nurotransmiterów?
3) zaliczasz zwała ?
4) zrobisz wszystko Pani z warzywniaka żeby dostać następną papryczunię ?

Dla leniwców : Capsicum Chinense HP22B (od słów: higher power, pot number 22, plant B), roślinka została stworzona/uprawiona (hoduje się świnie) przez Ed'a Curie. Nasiona nie są jeszcze dostępne ;)

źródło:http://chilihead.pl
  • 279 / 2 / 0
Dzień po jest jesień średniowiecza w żołądku jak nie zapiję jakimś mlekiem czy kefirem.
Kibel inna kwestia, ale można się przyzwyczaić, już to raczej wrażenia na mnie nie robi.
Krzaki mam własne ;) a dnia następnego poza powyższym brak zmian.
  • 187 / 4 / 0
Dzięki za info
mtx pisze:
Krzaki mam własne ;)
- krzaczki HP22B masz ???? skąd wytrzasnąłeś nasiona ???
  • 279 / 2 / 0
Nasion HP22B nie mam, nie ma ich w sprzedaży jak sam wspomniałeś. Można je z owoców od Niel'a wyciągnąć, ale to nie w tym sezonie.
I też mam wrażenie, że sądzisz, iż HP22B próbowałem, niestety, nie ;) co do opinii o halucynacjach itp to informacje są wzięte od osób, które je próbowały i jakiś artykuł był też.

Mój najostrzejszy krzak ma tylko około 1,2mln SHU teoretycznie, ale i to wystarcza by mieć chwilowy "odlot", o którym wspomniałem wcześniej) :)
  • 2097 / 514 / 0
Dziwne, że ćpuny nie lubią ostrego żarcia. Ja uwielbiam gdy potrawa klepie zarówno po receptorach smakowych jaki i po nocyceptorach. Połączenie wybitnego smaku i gorąca, które po jakimś czasie rozchodzi się po całym ciele. A gdy skończę jeść to pojawia się taka błoga senność i relaks.

Ostatnio pokusiłem się o zakup sosu: Z nothing beyond i jestem zachwycony. Posiada bardzo dobrą ostrość ( chyba coś koło 400 tys. w skali SHU.) ale przede wszystkim dzięki dobrej kompozycji składników nie wali kwasem jak niektóre inne tak ostre sosy, gdzie na pierwszy plan wysuwa się smak octu.

Zawiera: chili Habanero, ekstrakt z chili, pomidory, ocet, musztarda, papaja, guava, ananas, banan, woda, cukier, sok z marakui, sok z guava.

Sos jest naprawdę bardzo gęsty a jedna kropla potrafi zdziałać wiele!

Zachęcam do udzielania się w tym temacie, bo jest on jak najbardziej wart uwagi!
  • 279 / 2 / 0
Co do składu powyższego, to trąci mi trochę vicious viperem, chociaż nie wiem czy tam w składzie był ocet. Nie mniej - vicious viper jak ktoś nie próbował, to polecam. Choć dla mnie to on ostry akurat nie jest, ale w smaku bardzo fajny :)

Co do ostrości - być musi. Ale odkąd dobre 4 dni cierpiałem po świeżym butch t satan's strain, nie wychodzę już jakoś poza poziom 1mln do codziennego użytku.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.