Ale nic nie pobije zjedzenia w całości jednej sztuki jakiejś papryki typu naga morich, 7pot, czy bhut jolokia. Szok endorfinowy i adrenalinowy jak się patrzy. Przy dawce 1-1,5mln SHU mam już niezłe chwilowe zaćmienie, lekkie kilkuchwilowe zawroty głowy, a potem cudowny błogostan i ogólne zadowolenie. Przemilczę kwestię 'dnia po' ;)
Przy papryce hp22b (bodajże dochodzi do 2,5mln SHU) ponoć już można doświadczyć lekkich halucynacji.
1) zioniesz ogniem z |)upy ?
2) wpadasz w dół z powodu braku nurotransmiterów?
3) zaliczasz zwała ?
4) zrobisz wszystko Pani z warzywniaka żeby dostać następną papryczunię ?
Dla leniwców : Capsicum Chinense HP22B (od słów: higher power, pot number 22, plant B), roślinka została stworzona/uprawiona (hoduje się świnie) przez Ed'a Curie. Nasiona nie są jeszcze dostępne ;)
źródło:http://chilihead.pl
Kibel inna kwestia, ale można się przyzwyczaić, już to raczej wrażenia na mnie nie robi.
Krzaki mam własne ;) a dnia następnego poza powyższym brak zmian.
mtx pisze:Krzaki mam własne ;)
I też mam wrażenie, że sądzisz, iż HP22B próbowałem, niestety, nie ;) co do opinii o halucynacjach itp to informacje są wzięte od osób, które je próbowały i jakiś artykuł był też.
Mój najostrzejszy krzak ma tylko około 1,2mln SHU teoretycznie, ale i to wystarcza by mieć chwilowy "odlot", o którym wspomniałem wcześniej) :)
Ostatnio pokusiłem się o zakup sosu: Z nothing beyond i jestem zachwycony.
Zawiera: chili Habanero, ekstrakt z chili, pomidory, ocet, musztarda, papaja, guava, ananas, banan, woda, cukier, sok z marakui, sok z guava.
Sos jest naprawdę bardzo gęsty a jedna kropla potrafi zdziałać wiele!
Zachęcam do udzielania się w tym temacie, bo jest on jak najbardziej wart uwagi!
Co do ostrości - być musi. Ale odkąd dobre 4 dni cierpiałem po świeżym butch t satan's strain, nie wychodzę już jakoś poza poziom 1mln do codziennego użytku.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.