Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 60 / 2 / 0
jest taka opcja aby minimalne efekty utrzymaly sie po odstawieniu leku? Nie chce sie uzalezniac od tablek na stale a moglo by sie przydac cos na odswiezenie pamieci. W ogole jak z efektami ubocznymi dlugotrwalego stosowania i tolerancja? (sorrki, czytam ten temat ale toroche sie dluzy:))
  • 33 / / 0
piracetem a borderline:
bpd.szybkanuka.net pisze:
Czasem pomocny bywa lek z klasy tzw. smart drugs: Piracetam (nazwy handlowe: Nootropil, Memotropil, Lucetam); to nowoczesny lek opracowany na chorobę Alzhaimera, ale pomaga trochę każdemu – przepisywany jednak jest przez neurologów szczególnie tym, którzy mieli jakieś urazy głowy. Jest to lek bezpieczny, praktycznie bez efektów ubocznych.
z tego tekstu wynika,e że piracetam pomoże ludziom z bordrline, bo pomaga każdemu, nawet zdrowemu człowiekowi - rotfl, to tak jakby powiedzieć przeziębionemu człowiekowi, żeby zjadł marchewkę, bo jest zdrowa.

stąd też pragnę zadać do użytkowników z pogranicza:
czy widzicie poprawę w jakimkolwiek aspekcie waszego życia od kiedy zażywacie piracetam?
Uwaga! Użytkownik undimensional jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 94 / / 0
nie, a zażywam od 2 msc dzień w dzień po 1200 mg
  • 867 / 18 / 0
Uczylem sie na piracetamie przez program do wkuwania slowek z niemieckiego ''profesor Klaus''. Przerobilem 1000 slowek w miesiac. Trudno powiedziec, czy ma to jakis wplyw.
Mysle, ze troche pomaga (dodaje motywacji), ale i tak lepszy efekt mam po szklance kawy. Mimo to kupie sobie jeszcze 2 paczki. Podoba mi sie ta zabawka.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 133 / / 0
Wróciłem do Piracetamu, 1200mg 2-0-0, czyli prościej, 2400mg rano.
Poprzednio miałem problemy z lękami towarzyszącymi braniu piracetamu. Podejrzewam, że były one powiązane z skutkami ubocznymi po zażywaniu fluanxolu, czyt. nasilił on lęki. Obecnie ponad 3 miesiąc zażywam parosketynę 20mg. Temu SSRI towarzyszą mi problemy z myśleniem, z koncentracją, brakiem energii, rozleniwieniem, osłabieniem pamięci. Postanowiłem dać trzecią szansę lekowi głównie ze względu na w/w problemy oraz nadchodzącą Maturą %-D . Wcześniejsze doświadczenia z piracetamem nie były zbyt miłe, a teraz...? :)

Będzie już 5 dni brania piracetamu 2400mg rano po posiłku. Zauważyłem:
  • Problemy z leniuchowaniem:) Dawniej uwielbiałem leżeć godzinami nic nie robiąc, teraz jest to bardzo niewygodne i... nudzące, przez co zmuszam się do robienia czegoś. Duży plus.
  • Zero problemów z swobodnym wyrażaniem myśli, rozmową z drugą osobą bądź wypowiadaniem się na forum. Poprzednio nie było to takie płynne, nie było tego "flow", a wręcz odwrotnie: wymuszane, sztuczne.
  • Dziwne uczucie posiadania większej ilości czasu. Poczucie, że wszystko dam radę ogarnąć. To natomiast pachnie placebo.
  • Pamiętam więcej szczegółów z życia codziennego. A przynajmniej przywołanie pewnych momentów z pamięci nie sprawia już problemów.
  • Minus: problemy z spaniem. Z zaśnięciem nie ma problemu, natomiast budzę się po 5-6 razy w ciągu nocy, zupełnie bez powodu. Melatonina 5mg brana 1h przed snem niewiele pomaga. Dzisiaj zobaczę jak to będzie z estazolamem 2mg bo gdzieś mi został listek, ale nie tędy droga.
Poprzednich skutków ubocznych tj. drżenia dłoni, duszności nie odnotowano ;-) W każdym bądź razie można to opanować propranololem. Profilaktycznie biorę chelat magnezu z Olimpu, 2 kapsułki, godzinę po piracetamie.
  • 867 / 18 / 0
Mnie piracetam zazyty rano pobudza, a jak jestem zmeczony to zamula i ulatwia zasypianie.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 126 / / 0
Brałem piracetam jakiś czas temu przez kilka miesięcy licząc, że pomoże mi w skupieniu się i korzystnie wpłynie na pamięć, ale nie wydaję mi, aby oprócz efektu placebo miał na mnie jakikolwiek wpływ.
Uwaga! Użytkownik Jezus z bagien nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 18 / 0
Dodam jeszcze, ze po 2400 mg piracetamu mam znacznie lepsza potencje. Dziala na mnie tak, jak pol tabletki Viagry.
  • 1993 / 490 / 0
jest taka opcja aby minimalne efekty utrzymaly sie po odstawieniu leku? Nie chce sie uzalezniac od tablek na stale a moglo by sie przydac cos na odswiezenie pamieci. W ogole jak z efektami ubocznymi dlugotrwalego stosowania i tolerancja?
Efekty stosowania piracetamu są długotrwałe. Nie jest to substancja działająca doraźnie.
Pełnie efektów otrzymuje się dopiero po pewnym czasie od rozpoczęcia terapii.
Nie stwierdzono aby piracetam wywoływał tolerancje. Nie spotkałem się też aby ktoś się od tej substancji uzależnił.
A znajomi stosowali nawet po 3-6 miesięcy codziennie. Ten lek nie ma "narkotycznych właściwości".

Możliwe skutki uboczne oraz interakcje znajdziesz na ulotce dołączonej do leku/ suplementu diety.
  • 192 / 4 / 0
Jakaś masakra: po 2,4-4,8g maxymalna senność i zawroty głowy, deprecha. A nigdy tak nie miałem. Tak lubie ten środek i czyżby się skończył dla mnie?
Może dodanie czegoś by poprawiło działanie? Cholina?
Oddycham, bo jestem przesądny.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.