twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 755 / 19 / 0
To moj pierwszy outd00r i w zw. z tym pierwszy taki problem.
Poczatkowo bylo tego znacznie mniej i to zlekcewarzlem, ale teraz ilosc dziurek i ich rozmiar zaczynaja przybierac nieco niepokajace rozmiary.

http://img370.imageshack.us/img370/6900/dscn52825nt.jpg

czy to przędziorki? zauwazylem jednego malego pajaczka pod jednym z lisci i troche pajeczyny i zdmuchnalem go razem z (mam nadzieje :-D ) misternie i z wielkim trodem zbudowanym domkiem, ale to chyba rozwiazanie na dosc krotka mete...

Poradzcie prosze co z tym fantem czynic
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 18 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fikander »
Mam ten sam problem, na wszystich roślinach (na różnych spotach), na jednych mniej na innych więcej. Na Swoich roslinkach tez widzialem pająki, ale nie jestem pewien czy to one zrobiły. A może muszki? dużo się ich kręci szczegolnie przy konopiach, chyba ze względu na zapach... przynajmniej u mnie... :-/
Pozdrawiam!
  • 243 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CANY »
Mszyca??
Mój ogród w tym roku ostro zaatakowała, pożeczki róże i inne rośliny, więc pewnie i wasze MJ zżarły.
  • 53 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ciazzz »
mszyce wyssysaja sok a nie zjadają liscie. Zapytajcie w ogrodniczym powinni wiedziec
  • 755 / 19 / 0
mszyce siedza na lodygach i wypijaja soczek, ale u mnie ich nie ma.

opcja z muchami jest bardzo prawdopodobna, bo te male skurwymany bardizej bronia mojego krzaczka niz ja sam :D
i to przez nie te zdjecie wyszlo takie troche... dziwne, bo jak tam przyszedlem, to momentalnie zaatakowalo mnie z 20milionow much.
Ale zeby byly az tak pazerne? tyle zielska dookola rosnie a one sie uwziely akurat na mojego krzaczka :(
Jak to przez nie, to chyba ciezko bedize ochronic roslinke przed dalszym zjadaniem... bo moskitiery chyba tam nie zainstaluje.
Za pare dni znowu pojde na spota zeby przyciac czubek i zobacze jak rozwija sie sytuacja.

p0zdro, Jah z wami
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 97 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Merida »
mam to samo tylko ze tylko na jednym krzaku reszta czysta
Jebać kaczyńskich, ziobra i PIS
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
na poczatku moja sytuacja wygladala tak: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=11361 skorzystalem z poleconej tam metody i nic. potem to zaczelo (zwlaszcza na jednym krzaku) zmieniac sie w takie cos jak tobie rysiekzklanu tzn. te dziury robily wieksze i wiecej... zadnych spiderow u mnie nie ma!! dwa razy tylko widzialem jakiegos robaczka na roslinie, co to kur... jest?
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Cinkowy »
ja tez to mam ale sie nie przejmuje, spryskuje lsicie woda z biohomusem to liscie sie trzymaja kropek nei rpzybywa, biohomus to cos co to robi troche odstrasza lub zabija, ja mam problem ze slimunami ale dzis zrobilem patent, ze obicalem butelki i przykrylem krzaki mam andzieje ze to cos da :] elo!
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
dzis zrobilem patent, ze obicalem butelki i przykrylem krzaki mam andzieje ze to cos da :] elo!
to jakie ty masz te rosliny (albo butelki) ze sie pod nimi mieszcza?? ja bym musial chyba z 20l beczke na jedna nalozyc :P
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 160 / 1 / 0
Nie wiem dokładnie co to jest ale napewno cos o gryzącym aparacie gębowym (wiec przedziorki mszyse to napewno nie sa) Kupcie w ogrodniczym Talstar lub Karate to napewno pomoże
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.