Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 911 / 0
Kakao działa subtelnie,nie ma po tym nie wiadomo jakiej pizdy.Jak dla mnie sama mj Ci wystarczy,a co najwyżej możesz sobie przynieść kakao i po paleniu sobie po pijać.Jeśli kakao to tylko Decomoreno.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 8 / / 0
Właśnie chodziło mi o to czy przed czy po. Ok, dziekuje. Gdy zapale mj zawsze lubie sobie zjesc troche mlecznej czekolady bo tak fajnie smakuje ;d nastempnym razem musze sobie zrobic kakao ;d
  • 3959 / 149 / 0
kakao wypij przed paleniem, tak 30-60min przed.
  • 2878 / 21 / 0
Dlaczego 30-60 min. przed?
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1513 / 26 / 0
Peaki się nałożą!!! :D (mi kakao wchodzi natychmiastowo, ja bym walił po)
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012 przez mr_b, łącznie zmieniany 1 raz.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 3959 / 149 / 0
nie mam naukowego uzasadnienia. :D

ja tak robie zawsze, z reszta zazwyczaj jak sie cos zazywa co ma wplynac na dzialanie jakiejs substancji to poleca sie to zazyc okolo godziny przed np. jakies imao do psychodelikow itd.

kolega pytal o to czy wypic kakao przed czy po paleniu wiec mu polecam tak jak z mojego doswiadczenia wydaje mi sie najlepiej.

czasami eksperymentowalem z jakimis produktami podbijajacymi faze lub zwiekszajacymi wchlanianie THC i zawsze zazywalem to 30-60min przed paleniem.

edit @up: no dokladnie %-D
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012 przez eso, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2878 / 21 / 0
Ja bym pił i palił jednocześnie, no ale eksperymentujcie ;)
  • 1513 / 26 / 0
Wydaje mi się, że kakao jednak najlepsze będzie po spaleniu (nieco osłabi, wycziluje). Lubie kakao po paleniu ciepłe, ew jogurt z kakao wymieszany.
Fajna imprezka palenie, koledzy browary wyciągają a ktoś kakao :D pozytywne.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012 przez mr_b, łącznie zmieniany 1 raz.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 2878 / 21 / 0
Ja piłem kakao sobie przez cały wieczór na imprezie, wyszło tego z 30g, a następnie kilka buszków mj i mnie jakoś nie pochlastało. Wolałbym jednak najpierw palić, a później pić, ale to kwestia indywidualna, kto jak woli mieć ten rush etc. Aż tak nie wpływa mocno, by musieć jakoś to rozplanowywać.
  • 77 / 1 / 0
Kakao to IMAO, słabe bo słabe i może dlatego małe dawki nie " kopią " lecz to daje do myślenia. Yerba też i to rzekomo 40-50% jest IMAO tylko ciekawe w jakiej dawce i jaki gatunek... Ktoś kto łyka dziurawiec niech dołoży najpierw Yerbe, a później kakao i opisze efekty :diabolic:
Uwaga! Użytkownik thebigbos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.

CBZC rozbija packzomatową dystrybucję

Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.