Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 1615 / 28 / 0
Dzięki za sprostowanie.

Edit:
Czyli koledzy których przesłuchiwali załóżmy że mówili prawdę. Wówczas on może zeznać, że to był najebany i zrobił to dla zwały. Powiedział współtowarzyszom, że znalazł tytkę w kiblu, a de facto nasypał mąki albo pudru w chacie i w chuja leciał. Głupie żarty.

Z opisu wynika, że nie wiedzą co to za substancja więc teoretycznie sytuacja możliwa do zaistnienia.

A podczas pierwszych zeznań był pod wpływem alkoholu i spanikował, bo nigdy wcześniej nie znalazł się w takiej sytuacji. Jest prawym obywatelem, nigdy nie miał do czynienia z wymiarem sprawiedliwości. Do tego funkcjonariusze podczas przesłuchania jeszcze bardziej go zestresowali.

A skoro brak dowodów, to powinno przejść.
  • 6 / / 0
Byłem badany alkomatem przed wyjściem i miałem 0,32 promila ale to było 4 godziny po zatrzymaniu. Moje zeznania spisywali dopiero później jak po mnie do domu przyjechali. Chyba napisze na wszelki wypadek podanie do prokuratora o umorzenie sprawy. Napisze, że nigdy wcześniej nie byłem karany i byłem pijany, że ten wybryk może mi rzutować na moją karierę zawodową, że zamierzam pracować w urzędzie itd. Jeszcze napewno napiszę, że nie wiedzieliśmy co to jest i dalej nie wiemy co to było ponieważ żadnych efektów nie odczuliśmy, że nikogo do tego nie zmuszałem itd. Co myślicie o tym podaniu?
  • 1615 / 28 / 0
Nie wiem dlaczego opierasz się przed wizytą w kancelarii. Tam otrzymasz najbardziej aktualne i rzetelne informacje na temat tego jak powinieneś postąpić w zaistniałej sytuacji.

Jeśli będzie trzeba wystosować pismo do prokuratury, to radca pomoże ci je napisać albo zrobi to za ciebie. Inaczej wygląda pismo napisane odpowiednim językiem, niż tłumaczenie

Nie masz czego się obawiać. Nikt tam cie nie zje, ani nie będzie krytykował tego co zrobiłeś. Od tego są prawnicy żeby pomagać w takich sytuacjach. Uwierz, że nie z takimi sprawami mieli do czynienia. Z pewnością wielokrotnie bardziej przypałowymi i "wstydliwymi".

A po konsultacji z pewnością będziesz wiedział na czym stoisz a chyba o to właśnie chodzi?
  • 6 / / 0
A jak myślicie jaka grozi mi kara? Myślę nad pójściem do kancelarii, lecz nie mam pojęcia ile pieniędzy mnie to wyniesie . Orientuje się ktoś może?
  • 1615 / 28 / 0
Moim zdaniem uda ci się uniknąć kary ze względu na brak dowodów. A z pewnością pomoże ci w tym prawnik. Wiem co mówię, bo też wielokrotnie korzystałem z porad prawnych i zawsze było to z korzyścią dla mnie.

W Poznaniu koszt porady prawnej bez znajomości to ok 200zł.
  • 248 / 3 / 0
Rozpoczęty został właśnie "Tydzień Pomocy Ofiarom Przestępstw", pod patronatem Ministerstwa Sprawiedliwości.Myślę, że spokojnie możesz udać się i poprosić o darmową pomoc prawną nawet jeśli nie do końca jesteś ofiarą przestępstwa (a może i jesteś ofiarą pomówienia, kto wie...tego dowiedzieć się możesz podczas darmowej porady ;-) ) Niżej link do ośrodków biorących udział w kampanii w 2011 r.

http://ms.gov.pl/pl/dzialalnosc/pokrzyw ... 011--.html
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.