Trazodone is metabolised by CYP3A4
Podobnie z tramadolem, chociaż istnieje rzekomo ryzyko zespołu serotoninowego... Mi po dłuuugiej przerwie 900mg trampka nic nie dało biorąc 20mg paro ...
Akurat SSRI + DXM, może skończyć się fatalnie, tj. zespołem serotoninowym.
Ugh pisze:Akurat SSRI + DXM, może skończyć się fatalnie, tj. zespołem serotoninowym.
OT: euforyczne dzialanie kody oslabiaja:
1) inhibitory cyp2d6
2) induktory cyp3a4
3) antagonisci mu
4) agonisci kappa
5) czysto adrenergiczne (nie zwiekszajace stezenia dopaminy) stymulanty
6) dopaminergiczni antagonisci
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
Oltun pisze: OT: euforyczne dzialanie kody oslabiaja:
(...)
6) dopaminergiczni antagonisci
Więc coś tu trzeba wykluczyć albo pozostawić bez odpowiedzi.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.