Trazodone is metabolised by CYP3A4
Podobnie z tramadolem, chociaż istnieje rzekomo ryzyko zespołu serotoninowego... Mi po dłuuugiej przerwie 900mg trampka nic nie dało biorąc 20mg paro ...
Akurat SSRI + DXM, może skończyć się fatalnie, tj. zespołem serotoninowym.
Ugh pisze:Akurat SSRI + DXM, może skończyć się fatalnie, tj. zespołem serotoninowym.
OT: euforyczne dzialanie kody oslabiaja:
1) inhibitory cyp2d6
2) induktory cyp3a4
3) antagonisci mu
4) agonisci kappa
5) czysto adrenergiczne (nie zwiekszajace stezenia dopaminy) stymulanty
6) dopaminergiczni antagonisci
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
Oltun pisze: OT: euforyczne dzialanie kody oslabiaja:
(...)
6) dopaminergiczni antagonisci
Więc coś tu trzeba wykluczyć albo pozostawić bez odpowiedzi.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.