Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1743 / 26 / 0
Po prostu na moje ktoś nie ma wątroby rodem z kaukazu :-)
Każdy powinien wyczuć nawet najbardziej subiektywne działanie opioidowych leków, ja nawet nie wyrabiałem żadnych receptorków, walnąłem kilka kapsuł tramalu 50 i było si (to już było z 7 lat temu).

P.S. @Angor - aż zadziwiłeś mnie, że po wprowadzeniu takiej dokładności i przejrzystości w dziale opioidy tak zastanawiasz się nad tak błahymi sprawami jak np. polska odmiana wyrazu nodding ;-)

A to akurat dlatego, że lubię standaryzację :P a.a.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2012 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
  • 1196 / 10 / 0
Wiesz, tramadol zadziała nawet bez działania opioidowego, bo dość silnie uwalnia serotoninę, noradrenalinę i miesza w chuj stu innych pokrętłach.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1951 / 15 / 0
a na mnie zaczęła działać. bez żadnego najmniejszego powodu. nie rozumiem tej substancji w ogóle.
  • 749 / 86 / 0
Na mnie również opioidy działają w dziwny sposób. Mam za sobą 3 próby z kodeiną. Pierwszy raz to właściwie trwał 3 dni, bo wyrabiałem sobie receptory małymi dawkami.

Później miałem dwie próby z 150mg i działanie było co najmniej dziwne. Źrenice miałem ogromne jak po psychodelikach, było mi strasznie zimno, serce mi bardzo przyśpieszyło i było to raczej nieprzyjemne doświadczenie. Brałem do tego jedną tabletkę Aviomarinu, ale to chyba niemożliwe by tak mocno na mnie podziałał. Bez kodeiny aviomarin działa na mnie normalnie, czyli w małych dawkach nieodczuwalnie.

Od tygodnia jestem także w ciągu na Poppy Seed Tea i działanie kompletnie nie przypomina opisów działania opioidów. Przy mniejszych dawkach działanie to coś pomiędzy diazepamem(jedyne benzo jakie jadłem w życiu) a NDRI. Tą herbatkę stosuje jako zamiennik 2-DPMP. W dużych dawkach za to pojawia się u mnie reakcja histaminowa i spora senność. Nie ma żadnego ciepełka, euforii itd. Podobnie jak z kodeiną, wyższe dawki są nieprzyjemne i pojawia się u mnie coś co nazywam ukrytym wkurwieniem. Jestem uspokojony, ale wszystko mnie wkurwia i najchętniej to bym wytrzeźwiał albo poszedł spać.

Dodam że na Poppy Seed Tea, niezależni od dawki, źrenice mam normalne lub lekko powiększone.
  • 3309 / 22 / 0
A w ogóle klepie innych to samo PST (czyli zrobione przez Ciebie i pite z tej samej przepłuczki) czy nawet nie wiesz czy jest działające?
sqrt(666)
  • 749 / 86 / 0
Na innych tego PST nie testowałem, ale kolor, smak i zapach wskazują na klepliwość. Do tego inne skutki opioidów( zaparcia, swędzenie, obniżenie temperatury ciała i senność) czuje, kiedy wypije trochę więcej.
  • 3309 / 22 / 0
To pij jeszcze więcej? :cheesy:
sqrt(666)
  • 749 / 86 / 0
Pije więcej, ale, jak już napisałem wcześniej, większe ilości są nieprzyjemne i faza przypomina bardziej przedawkowanie GBL.
  • 3309 / 22 / 0
To nie widziałem. Swoją drogą nie wiem jak wygląda dokładnie przedawkowanie GBL. Niektórzy mają PST mocy kodeiny albo nawet słabiej. Jakby komuś nieświadomemu dać kodeiny (licząc, że zadziałałaby), to mógłby w ogóle nie zauważyć zmiany. Może Ty też, mimo świadomości, nie zauważasz działania?
Przy mniejszych dawkach działanie to coś pomiędzy diazepamem(jedyne benzo jakie jadłem w życiu) a NDRI.
Na mnie ostatnio alprazolam podziałał coś na styl kodeiny. Może faktycznie oczekujesz czegoś innego i gubisz właściwe działanie?
sqrt(666)
  • 749 / 86 / 0
Ponad godzinę temu spożyłem 300mg kodeiny i wciąż nie czuje zbytnio jej efektów. Źrenice sa zwężone, trochę mnie swędzi, ale efekty to tylko lekkie uspokojenie. Zero euforii i takich rzeczy. Wciąż nie wiem czym jest opiatowe ciepełko. Bardziej mnie wycziluje JWH-307 czy parę browarów. Dla mnie to strata pieniędzy i chuja warta substancja. Nie rozumiem jak można się od tego uzależnić.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.