Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1615 / 28 / 0
Może nie ma aż tak wielu tych, których w pełni pochłonął nałóg H.

Ludzie od których mam informacje wala H (nie iv z tego co wiem) do tego są wjebani w koks. Jakoś nie wyobrażam sobie żeby którykolwiek z nich udał się po pomoc do monaru, lub jemu podobnych instytucji. Prędzej pójdą do piachu.

I podejrzewam że H która poszła też do Krk i Gdyni wylądowała w rękach podobnych ludzi. Którzy do ośrodka nigdy nie trafią choć by nie wiem co.

P.S. Już pewnie nie ma po niej śladu...
  • 927 / 6 / 0
nareszcie wiem! przypomnialem sobie.....
tzn nie wiem jak jest teraz, ale stolica H w latach 90-2000 byla taka wioseczka na dole pod Wroclawiem - Jelenia Gora. Jezdzilem do Wroclawia bo tam najszybciej pojawial sie zielony, juz w koncu maja mozna cos bylo skombinowac.
pamietam ze w tej Jeleniej Gorze bylo wiecej cpunow niz policjantow, wygladalo na to ze tam kazdy gosc w wieku 20-40 napierdala holcfoje.
  • 554 / 3 / 0
@porucznik - Akurat tak się składa że do tej Jeleniej Góry to ja mam rzut beretem ;-) Teraz H to tam 0 nul, za to pełno zielonego, białe się znajdzie, piguły jakieś można ogarnąć i możliwe że jak masz jakiegoś dobrego zioma to i jakiś kwas, MDMA . meth to mało prawdopodobne, bo pełno psiarni a do granicy kawałek i sam sobie przywozisz na własne ruzyko, choć z tego co pamiętam to chyba nawet nie tak dawno zlikwidowali jakąś fabrykę mety... Tylko przez te clony to nie jest na 100% pewny czy to prawda i sam sobie nie wmawiam tego. Tak więc na tej " wiosce " 85tyś mieszkańców %-D H nie uraczysz za ciul teraz, jak wcześniej jeszcze kilka lat temu było to nie wiem bom ja młoda gwardia ^_^ Jak chcesz to tu masz adres strony tej Jeleniej Góry i poczytaj sobie, jakie to nie raz sukcesy w łapaniu dealerów trawowych ma nasza super spec grupa %-D http://www.jelonka.com/ Tu przykład z okolic z drugiej połowy roku i okolic miasta http://www.jelonka.com/news,single,init,article,35857 . To masz w dużym skrócie jak teraz ma się okoliczna sytuacja po tych 12-22 latach, Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
porucznik pisze:
nareszcie wiem! przypomnialem sobie.....
tzn nie wiem jak jest teraz, ale stolica H w latach 90-2000 byla taka wioseczka na dole pod Wroclawiem - Jelenia Gora. Jezdzilem do Wroclawia bo tam najszybciej pojawial sie zielony, juz w koncu maja mozna cos bylo skombinowac.
pamietam ze w tej Jeleniej Gorze bylo wiecej cpunow niz policjantow, wygladalo na to ze tam kazdy gosc w wieku 20-40 napierdala holcfoje.
tu masz o ćpunach z Jeleniej Góry:
http://www.youtube.com/watch?v=VQcM-wg4rTc

poza tym Głogów, Oleśnica to tez mile okolice.
Uwaga! Użytkownik cywilizacja_Turakow jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 554 / 3 / 0
O ile się nie myle to widziałem kiedyś ten clip, albo podobny... Gdybym przeczytał te komentarze to być może udzieliłbym innej informacj,a może czytałem tylko nie było jeszcze tej poprawki że to nie Legnica... Co do tego czy jest H w Jeleniej to daję se łeb uciać że na 100% nie ma. Tyle lat tu żyję i nigdy nikogo po opio nie widziałem, ani u siebie ani w Jelonce. Coś takiego bym na 100% zapamiętał, zapamiętuję dokładnie takie sytuacje i nigdy nie zapominam. Po za tym jeśli coś jest w danym mieście to przeważnie wszyscy, nawet spoza miasta wiedzą o tym.

@cywilizacja_ Turakow - Daleko od Jeleniej Góry mieszkasz? Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj, choć może kiedyś byśmy się spotkali jak mnie bardziej poryje? %-D

@porucznik - Sory za wprowadzenie w błąd, ale to może przez te clony? Tak czy siak błąd z mojej strony. Co do tego że nigdy nikogo nie zatrzymali choćby ze śladową ilością H bądź K to jestem pewny na 100%. Śledzę portal bardzo długo i psy nic takiego nie skonfiskowały. Ten Compot to pewnie zamknięte grono znajomych robi, robiło? I pewnie bez tego materiału nikt by się o niczym nie dowiedział...
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 927 / 6 / 0
1992-5 (chyba) - w Jeleniej Gorze bylo cpunow fhuj - compot only.
jak tam lazilem rano po dzialkach pracowniczych - to spotykalem kilky cpunow w przeciagu godziny.
jezdzilem tam na zielony w koncu maja, u mnie w 3miescie zielony pojawial sie w polowie czerwca.
zreszta nawet "kolega" z Wro mi mowil ze tam cpun na cpunie siedzi.
a ze to wioska? - wioska w porownaniu z GD czy z WRo....

a ten "film" ze zdjeciami, z jutuba - to wyglada na compot (czarny w pompce)
  • 30 / / 0
a jak w chwili obecnej wygląda sytuacja w zielonej górze?

kiedys to tam było dobrze i dobre,później jakos takoś wyszło że człowiek troche zmądrzał, ale teraz?

nie pytam o konkretny adres ale czy widać ludziki od tematu, czy może tak jak w wiekszości się pochowli i jak nie znasz to jak ze świecą szukać?
korzystaj z zycia ile wlezie...
bo na starość i tak będziesz żałował że jeszcze żyjesz...
a tak przynajmniej szybko Ci zleci czas.
  • 4 / 1 / 0
katowice, chorzów, bytom?
  • 3 / / 0
Zapraszam do Dębna lubuskiego Kostrzyna nad odrą Tam pani h nie jest obca...
Uwaga! Użytkownik maniekkk198 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1111 / 17 / 0
0202122 pisze:
Ludzie od których mam informacje wala H (nie iv z tego co wiem) do tego są wjebani w koks. Jakoś nie wyobrażam sobie żeby którykolwiek z nich udał się po pomoc do monaru, lub jemu podobnych instytucji. Prędzej pójdą do piachu.

I podejrzewam że H która poszła też do Krk i Gdyni wylądowała w rękach podobnych ludzi. Którzy do ośrodka nigdy nie trafią choć by nie wiem co.
Nadal nie na temat. Nie zastanawiamy się tutaj, czy ktoś w mieście X zdobył hel, a czy jest on dostępny stale, ergo czy ktoś diluje helem (wiadomo, jest płynna granica między regularnym dilem a kimś, kto od czasu do czasu opchnie coś znajomym, ale dil nie robi łaski ani uprzejmości, znajomy natomiast tak, nawet jeśli sobie trochę przytnie). Hera jak wiadomo lekko uzależnia, i to w taki sposób, że mając z nią stały kontakt przez dłuższy czas trafia się gdzieś w okolice dna. Spory procent ludzi wjebanych w hel prędzej czy później szuka pomocy w Monarze, choćby dlatego że potrzebuje detoksu (bo np. nałóg przeszkadza im w pracy, relacjach z bliskimi etc.). Detoks w Krk jest jednym z najlepszych w kraju, toteż gdyby w Krakowie istniał "problem browna", Monar miałby odbicie tego problemu w swoich statystykach. A ci Twoi heleniarze-koksiarze też mogą w przyszłości cienko śpiewać. Myślisz, że skoro koksiarz, to jakaś arystokracja wśród ćpunów, że nigdy na terapię nie trafi? Sama znam paru koksiarzy korzystających ze wsparcia Monaru. Nie wiem, czy chwalą się tym swoim ziomkom. Ja też niekoniecznie bym się pochwaliła.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.