Z racji tego, że kuszą mnie atrakcyjne warunki finansowe tego przedsięwzięcia, chciałem zapytać o parę rzeczy:
1) Czy handel benzodiazepinami jest karany? (chodzi mi o obrót lekami z drugiej ręki np. clonazepamem).
2) Z czego co wiem, prawie wszystkie benzodiazepiny są na liście środków odurzających. Jaki paragraf dokładnie to określa?
3) Jak w Polsce jest to monitorowane? W Internecie aż roi się od ogłoszeń. I widać, że to nieźle prosperuje.
4) Czy handel na odległość, jest trudniej udowodnić? (chodzi mi o handel przy wplacie na konto i wysylke listem poleconym ze sfingowanym nadawcą).
frozenrider pisze:1) Czy handel benzodiazepinami jest karany? (chodzi mi o obrót lekami z drugiej ręki np. clonazepamem).
frozenrider pisze:2) Z czego co wiem, prawie wszystkie benzodiazepiny są na liście środków odurzających. Jaki paragraf dokładnie to określa?
frozenrider pisze:3) Jak w Polsce jest to monitorowane? W Internecie aż roi się od ogłoszeń. I widać, że to nieźle prosperuje.
frozenrider pisze:4) Czy handel na odległość, jest trudniej udowodnić? (chodzi mi o handel przy wplacie na konto i wysylke listem poleconym ze sfingowanym nadawcą).
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.