Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 68 / 1 / 0
Witam,
Z racji tego, że kuszą mnie atrakcyjne warunki finansowe tego przedsięwzięcia, chciałem zapytać o parę rzeczy:
1) Czy handel benzodiazepinami jest karany? (chodzi mi o obrót lekami z drugiej ręki np. clonazepamem).
2) Z czego co wiem, prawie wszystkie benzodiazepiny są na liście środków odurzających. Jaki paragraf dokładnie to określa?
3) Jak w Polsce jest to monitorowane? W Internecie aż roi się od ogłoszeń. I widać, że to nieźle prosperuje.
4) Czy handel na odległość, jest trudniej udowodnić? (chodzi mi o handel przy wplacie na konto i wysylke listem poleconym ze sfingowanym nadawcą).
  • 2814 / 14 / 0
frozenrider pisze:
1) Czy handel benzodiazepinami jest karany? (chodzi mi o obrót lekami z drugiej ręki np. clonazepamem).
Wielokrotnie omawiane na forum. Skorzystaj z wyszukiwarki.
frozenrider pisze:
2) Z czego co wiem, prawie wszystkie benzodiazepiny są na liście środków odurzających. Jaki paragraf dokładnie to określa?
Wykaz środków odurzających określony jest w załączniku 1 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
frozenrider pisze:
3) Jak w Polsce jest to monitorowane? W Internecie aż roi się od ogłoszeń. I widać, że to nieźle prosperuje.
Większość jest fałszywa. Zapewne prowokacja policyjna, albo zgłoszenia dobrych ludzi, albo ludzi, którzy wpadli z lekami.
frozenrider pisze:
4) Czy handel na odległość, jest trudniej udowodnić? (chodzi mi o handel przy wplacie na konto i wysylke listem poleconym ze sfingowanym nadawcą).
Było wielokrotnie omawiane na forum.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.