Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 576 / 8 / 0
To akurat mi najmniej przeszkadza... Jak film jest tak dobry jak ten to jest ponad czasowy poza tym w temacie wiele się nie zmienia....
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 927 / 5 / 0
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2011 przez EMP, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1241 / 9 / 0
bylo
  • 927 / 5 / 0
to przepraszam, ja zassałem z torenta ale jakby ktoś miał problem z szybkością, to jest film na YT w wersji orginalnej, z hiszpańskimi napisami;)

http://www.youtube.com/watch?v=45KMcLQj ... creen&NR=1
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2011 przez EMP, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 422 / 5 / 0
Kurde, przecież spun jest o metamfetaminie, a nie opio ...
  • 1241 / 9 / 0
no ale opiaty brala ta kadra ktora krecila ten film
  • 303 / 4 / 0
Broken Vessels 1998 (PL Ostra jazda) http://www.filmweb.pl/film/Ostra+jazda-1998-112153
fabularny, dobry, trochę jak dla mnie koniec zepsuty ale ogólnie film fajnie się ogląda
  • 3224 / 396 / 0
  • 410 / 8 / 0
  • 825 / 14 / 0
Dziś: TVP Kultura – 22:50, 08.01.2012 film: HEROINA W KABULU

[ external image ]
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów