4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Witam, jestem nowy na forum. Jeżeli piszę w niewłaściwym miejscu, to proszę o przeniesienie postu.
Czy da się otrzymać metkatynon z normalnej efedryny (nie pseudo) ? Jeżeli tak to jak wygląda przebieg syntezy? Znalazłem temat na forum http://talk.hyperreal.info/metylokatyno ... 25131.html i tam autor podaje "efedryna/pseudoefedryna". Czy ktoś może to potwierdzić? Byłoby to dużo prostsze i tańsze od metkata z Sudafedu.
  • 2538 / 215 / 0
WildMonkey-Sverige : Tak metkat zawsze robiłem z nowego sudafedu i zawsze wychodzi dobry. ( o ile nowy to ten z niebieską twarzą człowieka po prawej stronie opakowania i z czerwonymi plamami na zatokach :D ).
A co do tolerki to fakt że działanie euforyzujące metkatu z czasem sie zkraca a przedłuża zjazd , ostatnio miałem taki fatalny zjazd ze zdecydowałem sie zrobić miecha przerwy od kotka ( po wykorzystaniu 1 opakowania jeszcze :D ). Miałem je wykorzystać dzisiaj ale wczoraj zażucałem DXM i jakoś mi przeszła ochotka na kotka.
A co do źrenic po metkacie to jakie macie ? Ja mam powiększone ale bez przesady na światło reaguja prawidłowo , w lekkim półmroku są jednak znacznie wieksze niz normalnie.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2011 przez chlorekturbokofeiny, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 6182 / 437 / 12
reserved pisze:
Czy da się otrzymać metkatynon z normalnej efedryny (nie pseudo) ? Jeżeli tak to jak wygląda przebieg syntezy?
Metkatynon ma dwa izomery: R(+) i S(-). Bardziej rekreacyjne działanie ma izomer S(-) - ten drugi nie działa na serotoninę, zatem powoduje mniejszą euforię.

beta-hydroksymetamfetamina natomiast ma izomerów cztery, jako efedrynę mamy diastereoizomery 1R,2S i 1S,2R; a jako pseudoefedrynę - 1S,2S i 1R,2R. Wiem, że reakcja KMnO4 z racemiczną pseudoefedryną daje czysty S(-)-metkatynon, więc oba izomery pseudoefedryny muszą być jego substratem. Wywnioskować stąd można, że oba izomery efedryny w reakcji z KMnO4 dadzą nam słabszy R(+)-metkatynon.

Jak już koniecznie musi być to efedryna, to lepiej się bawić w perhydrol (H2O2) - wyjdzie z tego racemiczny metkatynon - słabszy niż S(-), ale mocniejszy niż R(+). Innych reakcji nie znam, ale na pewno takie są.

Jakby coś się w moich wywodach nie zgadzało, to proszę o komentarz.

Edit: No, i pojawiły się inne zdania. Dostępna w sklepach pseudoefedryna nie jest racemiczna, więc w świetle tego faktu wszystko powyżej traci sens.
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 2538 / 215 / 0
No i lipa kotek jednak wygrał nie odmuwiłęm sobie weekend bez kotka to jak herbata bez wody.
i stwierdzam że DXM nie obnizyło mi tolerancji. Moyślę ze 1 raz nic nie robi potrzeba z 3 dniowej kuracji dex - em. Kiedyś po takiej to metkat mnie zmiótł.
I pytanko co robicie z masą która wam zostaje po ekstrakcji p - efki ?
Myśle ze można je zbierać i jak sie tego dużo uzbiera to można z tego zrobić niezłego kotka. Ostatnio zrobiłem kota z 1 krążka którego niewypłukiwałem dokłądnie przy filtracji i o dziwo poczułęm działąnie kota ! Pobudziło mnie lepiej niz kawa serce przyspieszyło , leciutka euforia i chęc do działąnia. Teraz z krążka który został zrobie se ,,klina" na metkatowe zejscie.

surveilled - nie znam sie na chemi ale myślę ze matkatynon zrobiony z efki będzie lepszy niz ten z pefki , choćby dlatego że jak zostanie coś nieprzereagowanego to będzie to efka.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2011 przez chlorekturbokofeiny, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 576 / 11 / 0
http://www.ingentaconnect.com/content/p ... 2/art00005
Racemat pseudoefedryny który jest na rynku da pół na pół(jeśli jest to racemat), efedryna jest sprzedawana wyłącznie w postaci (–)-(1R,2S) więc da tylko s-metkatynon. Uwaga tam jest błąd powinno byś tak:
Thus 1R,2S-ephedrine and 1S,2S-pseudoephedrine yield S-methcathinone, and 1S,2R-ephedrine and 1R,2R- pseudoephedrine produce R-methcathinone.
Poniekąd @chlorekturbokofeiny miał rację, że metkatynon z efedryny będzie lepszy :-D.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2011 przez howlman, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6182 / 437 / 12
W FAQ jest droga syntezy z propiofenonu i metylaminy, do której figuruje komentarz, że produkt to racemat, więc jest słabszy od tego z reakcji z KMnO4. Skoro utleniona nadmanganianem pseudoefka jest silniejsza, to substrat też miał tylko jeden izomer - 1S,2S jeśli się nie mylę.

"Lepszy" to pojęcie względne - mi ani efedryna, ani pseudoefedryna nie odpowiadają.
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 984 / 6 / 0
a czy ktoś się orientuje jaka jest wydajność reakcji z czystej p-efki (cirrus+ipa=p-efka) z kmno4? i czy rzeczywiście wypłukuje się ipa całą pewkę?
głupio wyszło...
  • 576 / 11 / 0
Jest to zależne od użytych tabletek - różne substancje pomocnicze mogą zmniejszać rozpuszczalność i nawet zwalniać przebieg reakcji. W przypadku Sudafedu jest to 86,4-90mg z 360 mg pseudefedryny(6 tabletek). Z całej paczki byłoby to jakieś +/- 150mg. Z cirrusa to nie wiem, ale IPA powinno wypłukać p-efkę, woda byłaby nawet lepsza tylko nie wiem co z osadem by sie stało.
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Czy da się jakoś wyodrębnić ibuprofen z Acataru Zatoki ?
  • 576 / 11 / 0
Chyba podobna ekstrakcja jak w przypadku paracetamolu z antidolu. Chociaż nie bo rozpuszczalność p-efki jest inna niż kodeiny. Ale po co?

Gratuluję tysięcznego posta w temacie! :D - surveilled
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2011 przez howlman, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.