Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Swoja drogą, co do braku wysypu w moich okolicach - przed chwilą wpisując nazwę swojego miasta i słowo ''mikroklimat'' trafiłem na kilka artykułów tłumaczących dlaczego mieszkam w środowisku-ewenemencie na skalę ogólnopolską, co przejawia się niejednokrotnie najwyższymi i najniższymi temperaturami, najniższymi i najwyższymi opadami itd. W tym roku te naje sprzęgły się najwyraźniej w sposób grzybom nieprzychylny., ech.
Ciekawe czy i moja prywatna osobista karma miała w tym udział...
@pokolenie: Z ciekawości poczytałem, jak to wygląda u mnie. "Klimat zaliczany jest do klimatów podgórskich nizin i kotlin, jest łagodny i dość suchy, korzystnie działający na organizm człowieka. Sprzyja on rolnictwu i sadownictwu." Tylem znalazł, nic więcej. Pytanie, czy grzyby można podciągnąć pod rolnictwo i sadownictwo. :cheesy:
Ja niestety zaledwie około150szt w 4godziny-Moja łąka-sucho tam strasznie nie pada deszcz już chyba z miesiąc-a mimo to dalej widać swierzutkie młode kapelutki.
Też myśle że to jeszcze nie koniec sezonu-za tydzień da się coś uzbierać napewno-mimo suszy i trzaskającego nocą mrozu.
Tydzień temu było bardzo mało prawie nic mlodzieńców ale w między czasie były trzy sprzyjające dni (deszcz mgły ciepłe noce) w którym coś na pewno wybiło, dlatego się nie spieszę
Czuje więcej że sezon zakończy się dopiero jak spadnie śnieg
ps. obibok gratuluję zbiorów, same ich zbieranie to poezja
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.