Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 4938 / 859 / 0
Nie zabezpiecza, wręcz przeciwnie w połączeniu z tramadolem jeszcze większe ryzyko padaczki, alpra też ma slabe działanie przeciwdrgawkowe. Musisz sobie rolki albo klona ogarnąć.
  • 612 / 187 / 0
@serotoninowy czemu nie? Jednorazowa dawka nie, podobnie jak innych leków przeciwpadaczkowych, ale przy stałym stosowaniu? We wskazaniach do stosowania są napady padaczkowe.
  • 4938 / 859 / 0
Spotkałem się z kilkoma przypadkami padaczki po w/w mixie. Choć fakt że to były duże dawki pregi w połączeniu z tramadolem.
  • 1211 / 616 / 0
Pregabalina w leczeniu padaczki jest stosowana jedynie wspomagająco, nigdy w monoterapii. Przed padaką potramcową w pełni nie uchroni, chociaż może jakoś częściowo zredukować szansę na jej wystąpienie, ale nie mam co do tego pewności.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 84 / 9 / 0
05 kwietnia 2022CATCHaFALL pisze:
@krawiecszewc odpowiem krótko i zwięźle.

Tak, chronią Cię wciąż końskie dawki klona, a biorąc 400 tak czy siak nic nie powinno się wydarzyć. Przez kilkanaście lat kontaktu z tramadolem i nieraz w ciągach gdzie dawki dochodziły do 2g (totalnie bez sensu) nigdy nie brałam benzo, a padaczkę dostałam raz, ale to był miks + doszły inne kwestie które na to wpłynęły, więc nawet tego nie wliczam.

Prędzej proszenie się o padakę to branie takich dawek klona jak Ty i nagle przestając, co właśnie uczyniłeś, dodatkowo dowalając tramadolem, który dodatkowo ten próg drgawkowy obniża. No nie wiem, ludzie nie przestaną mnie zaskakiwać.

"Fajnie się sprząta i pracuje", bo połechatana jest noradrenalina, która sprawia że ogarniamy, jesteśmy czujni itd, podczas gdzie równie połechtana koleżanka serotonina sprawia, że jesteśmy otwarci i bardziej do przodu w kontaktach, czyniąc tramadol idealnym boosterem do pracy (zwłaszcza dla takich pierdolonych introwertyków z fobiami, jak ja).

Analogicznie przy odstawce wszystko to co "robiło się fajnie" sprawia problemy, nastrój się obniża i koło się zamyka. Nie daję okejki i cieszę się, że to gówno dawno za mną.
jadlem tez 2g bez benzo z pregaba co u ciebie spowodowalo padake na co uwazac? miewalem tak że podsypialem i budzilem sie w pojebanym skurczu calego ciala prawie bolesnym ale raczej bez padaki bylo. teraz jak mysle moze nie pamietalem ale nie czulem sie zle ani nic

z mojego doświadczenia pregabalina podbija jakies dziwne skurcze całego ciała jadlem w duzych dawkach do duzych dawek tramca i faktycznie raz na jakis czas prąd przez moje ciało przelatywal chwile bylo az za duzo tego co 3min
  • 184 / 25 / 0
Przedwczoraj dostałem padaczki, wczoraj również dostałem padaczki. Dziwna sprawa, bo wczoraj wziąłem właśnie 300mg tramadolu + 350mg pregabaliny + 20mg zolipidemu ale to już później po padaczce. Przedwczoraj to rozumiem, organizm osłabiony bo 2 dni nic nie jadłem. Ale wczoraj to nie dość że jadłem dużo to jeszcze zdrowo ( jajcznjca,banany, tortilla itp) Więc nie rozumiem jakim cudem to się stało. Oczywiście znowu na oczach rodziny i chcą mnie ubezwłasnowolnienic sądownie, i wysłać na leczenie. Już byłem na takim i więcej mi to zaszkodziło niż pomogło. Ale dobrze wracając do tematu.

JAKIM CUDEM DOSTAŁEM PADACZKI PO 300MG ?!? nie raz brałem kiedyś +/- 1g bez benzo i dostałem tylko raz wtedy.
PS. Mam język prawie obgryziony ciężko cokolwiek mówić czy jeść, jakieś pomysły co z tym zrobić?
  • 1211 / 616 / 0
@yupwhiteisbeautiful tramadol taki jest po prostu i tyle. Możesz nakurwiać 2g dziennie i nic, a innym razem zatańczysz po dawce terapeutycznej. Zdradliwe kurestwo, dla mnie to zabawka okazyjna albo krótkofalowa i obowiązkowo z klonem na podkładzie. Język sam się zagoi, przez jakiś czas będziesz odczuwał ból przy jedzeniu i mówieniu, ale nie za bardzo da się coś na to poradzić.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 612 / 187 / 0
Nie jest tajemnicą, że przy okazjonalnym stosowaniu dużych dawek pregabalina może zwiększać ryzyko napadów (ja pisałem o stałym stosowaniu). A u Ciebie dodatkowo mogło być coś popierdolone z progiem padaczkowym przez te dawne wyskoki z 1g, nie wiemy, czy nie jadasz benzo, alkoholu itp.
  • 1211 / 616 / 0
Abstrahując od padaczek - czy tylko ja odnoszę wrażenie, że niemieckie retardy lepiej działają połknięte w całości niż pokruszone? Długo się ładują, ale jak już wejdą to czuć czystą, opioidową i długą fazę. Nie ma takiego chamskiego wjazdu na serotoninę jak przy preparatach o natychmiastowym uwalnianiu, ewidentnie więcej tramadolu metabolizuje się do desmetramadolu. I wcale nie muszę zarzucać tych całych retardów więcej niż zwykłego trampka, bo po 300mg mam już dobrze. Pokruszone działają na mnie wyczuwalnie gorzej.
  • 3245 / 618 / 0
Ja miałem problem ze zwiększaniem miligramów, ale nie pod kątem tolerki, tylko żeby zwyczajnie wzmocnić siłę odlotu..a to jest już niebezpieczne. Nawiązując do retardów, to właśnie imo jest bezpieczniejszy.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.