...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 7 / 1 / 0
Cześć!
Czy po 8 latach ciągu od hery+klony(sama w to nie wierzę jak długo na detoksie mnie nie było)detoks domowy może być?Tzn.czy po tak długim czasie nic mi się nie stanie?Mam metadon w tabletkach 20mg, klony 2mg, tramal znajdę gdzieś w szafie i amitryptyline.
Na odział nie mogę pojechać.A muszę rzucić przez zdrowie-arytmia, od podawania w pachwinę kilka lat puchnie noga, problemy z cisnieniem.
  • 4603 / 2215 / 1
Skoro szpitalny odpada, to domowy lepszy niż żaden. Czy się uda, to już inna sprawa. Powodzenia i daj znać jak poszło.
  • 8103 / 912 / 0
07 kwietnia 2019dona3434 pisze:
Cześć!
detoks domowy może być?
Oj ciężko, dobrze jakbyś miał jakiegoś opiekuna który podawałby Ci leki.Skręt po helupie + benzo to istna katorga.Postaraj się o detoks szpitalny.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3455 / 560 / 2
Więcej wiary!! Wpiszcie sobie w gugl Modlitwa Do Świętej RITY rano po odejściu od lustra i dopiero teraz człowieku zacznij detox!! Powodzenia trzymam za Was kciuki Moje Ćpunki Kochane.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2215 / 1
@M@Mefistofeles1945
You made my evening
Zasłużyłeś na dużą karmę za te poradę. Właśnie rozmawiamy ze znajomym lekarzem na temat włączenia tej metody do nowoczesnej terapii na onkologii (leżę w szpitalu i się mega nudzę;), a że znajomy lekarz, to plotkujemy zamiast robić coś pożytecznego).

PS. Do tej pory św Ritę na Paliatywach tylko promowano. Ale zawsze można też we wstępnych stadiach. Co 2 świętych, to nie jeden!
  • 530 / 141 / 0
@dona3434 zamierzasz rzucać równocześnie i hel, i benzo? Wydaje mi się, że to słaby pomysł, i trzeba zacząć od rzucenia opio, i dopiero zejść z benzo. Jesteś w stanie trzymać się stałych dawek w czasie detoksu od helu, nie „rekompensować” sobie braku helu ćpaniem benzo? Moim zdaniem będziesz musiała. Rzucenie obu tych substancji równocześnie bez opieki medycznej to moim zdaniem przegięcie. Chociaż niezwiększanie dawek benzo podczas odstawiania innej substancji będzie trudne. Ale trzymam kciuki.
  • 1106 / 221 / 0
Ponadto benzo mogą się przydać do złagodzenia skręta od opio, w sumie przy domowym detoxie i tak długim ciągu może się okazać nawet w niektórych momentach konieczne, więc skoro już je bierzesz, to można by to wykorzystać, też zrobiłbym tak jak napisano wyżej - najpierw hel, później klony.
  • 7 / 1 / 0
A jeszcze-jest ktoś kto mi wydziela.Jak na razie hel biorę zamiast 3x dziennie to jak wstanę i na sen ale konkret nie umiem zmiejszyć choćby na sen.Ale jest ktoś kto będzie pomagał we wszystkim i wydzielał leki, bo pewnie jak mnie dorwie już to bym brała co chwilę coś.Znalazłam teraz dodatkowo promazyne 100mg ale grubo po terminie 2013 ale chyba się nada jeszcze?
  • 8103 / 912 / 0
@dona3434
Ta promazyne 100mg co znalazłaś nada się, ale nie wiem jak ma to pomoc w odstawce heroiny i klonazepamu ? To lek przeciwpsychotyczny, na psychozy jest przepisywany a co najwyżej po klonie możesz mieć coś na wzór psychozy.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 30 / 9 / 0
@UJebany
Promazyna to neuroleptyk o slabym dzialaniu przeciwpsychotycznym a mociejszym uspokajajacym. To typowy neuroleptyk uspokajający, nasenny. Zamiast na psychozy to czesto przepisuje sie go na lęki i właśnie na sen.

Będzie to dobry lek żeby iść spać. Dużo lepsze niż dopierdalanie benzo/barbi. Zacząć od 200mg i zobaczyc czy uspi.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?

Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.