...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 4603 / 2215 / 1
Wakacje są dobrym okresem, z powodów jakie napisałeś, ale temperatura jaką obecnie mamy jest bardzo niebezpieczna do odstawek. Ryzyko zatorów, problemów z sercem, odwodnieniem itd znacząco wzrasta przy takich gorącach. Także lepiej zrobić to przy 20 stopniach niż przy 30. No chyba że macie klimę w domu.
Jak już się decydujecie, to weźcie pod uwagę temperaturę i pijcie więcej płynów (nie wody, bo tę wypocicie, ale soków, płynów hipotonicznych itd). Zmieńcie też typ jedzenia, na jak najbardziej lekki (sałatki, na parze itd), bo przy takiej temperaturze źle się trawi.
Nie pijcie też kawy i mocnej herbaty. Lepiej wypić zioła, np miętę, melisę, pokrzywę, czy co tam wam smakuje.

Bezwzględnie też na CT nie wychodźcie z domu w ciągu dnia w taką temperaturę. Jak już jesteście zmuszeni, to nie ubierajcie ciemnych rzeczy i obowiązkowo na głowę ochronę. Najlepsze są spacery około 21. Mało kto zauważy wasz mizerny wygląd, a temperatura dużo przyjemniejsza.

Zdrowia.
  • 10 / / 0
29 czerwca 2021DexPL pisze:
pijcie więcej płynów (nie wody, bo tę wypocicie, ale soków, płynów hipotonicznych itd).
Przecież woda to płyn hipotoniczny :P
  • 4603 / 2215 / 1
Tak, ale sama woda jest szybko przepuszczana przez nerki i wydalana. Natomiast rozcieńczone soki są najpierw "przetrawiane" przez układ pokarmowy i dopiero potem przez resorpcję zwrotną w jelicie odzyskiwane i puszczone przez nerki. To zasadnicza różnica dla celu jakim jest nawodnienie. Pijać wodę od razu się pocisz. Pijąc sok nie ma tego kłopotu. W czasie detoksu pocimy się wystarczająco dużo. Nie trzeba tego powiększać.
  • 94 / 17 / 0
29 czerwca 2021lol pisze:
5 dobę, tzn. 5 dni niebrania czy 5 dób licząc od ostatniej dawki?
@Narkomanka13 na czym leciałaś?
5 dni to długo coś, mimo ze biore nascie lat to nigdy nie miałem tak długiego skręta po standardowych opio /kodeina, morfina, mak, DHC, oksy/. Nawet po maku, który długo siedzi 4 dni licząc od ostatniej dawki i koniec. Potem juz tylko najwyzej lekka biegunka, brak snu itd.
Jednak bupry ani metadonu nigdy nie brałem, po nich skręt jest dluzszy i tego to na pewno bym nie wyczymał %-D

@NarcosSantos
28 czerwca 2021NarcosSantos pisze:
26 czerwca 2021DexPL pisze:
A co z kręgosłupem? Sam się naprawił nagle? Może wreszcie zoperujesz go, skoro boli tak, że uzależniłeś się od tramadolu?
I w tym kierunku teraz idę, rejestracja do neurochirurga i mam nadzieje że po wizycie będzie zaklepana data na zabieg. Bo ten tramal to błedne koło jebane, z destrukcją .

uzależniłeś się przez ten kręgosłup? czy już znałeś i brałeś opio wcześniej?

Znałem ten lek i jego potencjał już wcześniej, czasami dawniej poleciałem tydzień na trmalu, raz na pół roku gdzieś i był spokój przez następne pół roku. Natomiast problem z kręgosłupem otworzył mi furtkę do dużych ilości tego leku i piąty rok będzie w sierpniu, z przerwami jak biorę, najdłuższa przerwa trwała miesiąc. Miałem też styczność z innymi narkotykami kiedyś, z którymi w chwili obecnej nie mam styczności. Teraz biorę ten tramal już tylko żeby normalnie funkcjonować, teoretycznie wiem jak z niego zejść, ale to teoria, tak jak z książka jak zarobić pierwszy milion, książka przeczytana, leży nadal na półce, a miliona jak nie było tak nie ma :), biorę tez rolkę 5 - 10 mg dziennie do tego trama żeby nie poterepało mnie. Kiedyś mocno byłem w bdz wjebany, dokładnie w clony, przeszedłem swoje piekło w odstawianiu tego leku, nie stopniowo, z dnia na dzien odcinka, miesiąc takiej agoni że huj. Ale innej opcji nie było, dlatego do bdz mam teraz okropna pokorę, nawet jak miałem nie raz clony, to zostawiałem sobie kilka, a reszta w kibel normalnie szła, bo sie bałem że znów w nie się wjebię, co jak co, ale to mocny kaliber z bdz.
Uwaga! Użytkownik NarcosSantos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 3 / 0
@NarcosSantos w jakich ilościach ty tego tramca bierzesz? Ja po 4 miesiącach rzuciłem bo mnie to już nie klepało nawet w ilości 1200mg, tylko usypiało a raz miałem nawet atak padaczkowy
  • 94 / 17 / 0
Teraz grama biorę, różne ilości brałem przez ten okres, 200 mg, czasami 2 g, jest ro ruchome bardzo
Uwaga! Użytkownik NarcosSantos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Grzałem kodeinę przez 3 lata, potem rok substytucji na buprze 2mg. Odstawiłem buprenorfine stopniowo, ostatnia dawka 0,2mg około miesiąca temu. Zostały mi po tej odstawce zaburzenia termoregulacji, albo jest mi gorąco albo zimno... długo tak moze być?
  • 356 / 71 / 0
ogolnie to od poniedzialku robie detoks od majki, wtorek i sroda (dzis) wspomagalam sie buprenorfina 2mg podane iv. jutro juz musze przerzucic sie na podanie podjezykowe i zredukowac dawki, najlepiej w ciagu kilku dni, trzeba zabic ten kablarski nawyk i nie nabijac sobie glupio tolerki na bupre.
  • 4603 / 2215 / 1
NIe wal i.v. bupra by zmniejszyć dawki wymaga czasu. Daj 10 dni więcej schodzenia. Będą dużo większe szanse że Ci się uda. Nic na siłę Ema.
  • 356 / 71 / 0
nie wiem czy moge, mam jeszcze trzy dwojki i klona, a to czy ogarne wiecej to zalezy od czynnikow zewnetrznych, ze tak to ujme. myslisz ze jutro i pojutrze po 1.5mg, nastepne dwa dni po 1mg i kolejne dwa dni 0.5mg bedzie git? wszystko podjezykowo. mysle (przynajmniej mam nadzieje) ze po tych paru dniach taka ilosc da rade zabic skreta, ostatni ciag na majce nie byl dlugi, ale lecialy wieksze dawki niz kiedykolwiek. jesli nie to zacisne zęby i zaczne lykac pregabalinke, najgorszy okres chyba juz przezylam, teraz powinno byc juz tylko lepiej po tych paru dniach.

nie mam zbytnio doswiadczenia ze skretami, zawsze mialam taktyke odstawiania majki po tygodniu max, ale ostatnio polecialam i dupa. zaskoczylo mnie, ile potu wygenerowalam dzis lezac w lozku przez godzine :krowa: :krowa:
ODPOWIEDZ
Newsy
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.