Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1425 / 81 / 0
octem? nigdy czegos takiego nie miałem. jesteś pewny, że ten zapach się pojawił, a nie, że był wcześniej?
  • 161 / 2 / 0
dopiero sie pojawił
  • 161 / 2 / 0
stało zamknięte ze 3 dni szczelnie otwieram i taki zapach octu nie wiem czy polerowac : (
  • 1425 / 81 / 0
ja bym lał ;p
  • 161 / 2 / 0
hehe, a jakiej reakcji to moze być przyczyna?
  • 1425 / 81 / 0
ktoś znalazł i podmienił zawartość ;p GBL na ocet ;p
  • 161 / 2 / 0
Serio pytam, jeszcze w czwartek normalnie polerowałem dzis otwieram, a tu takim occtem
  • 1425 / 81 / 0
bez kitu serio odpowiadam. u mnie dawniej zdarzały się podmiany hehe
  • 161 / 2 / 0
pies mi podmienił ?
  • 581 / 78 / 0
A moze zwyczajnie - w wyniku roznych możliwych czynników - Twoj zmysł powonienia sie lekko "zepsuł"? Mi po dłuższym ciagu na G + stim wszystko pachnie spalenizna, na przykład.

Bo ze wodę w wino to ja wiem, ale zeby giebla w ocet to sie nie spotkałem...
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.