Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 640 / 118 / 0
Steve Jobs radził swoim wyznawcom, aby żyli tak, jakby każdy ich dzień miał być tym ostatnim w życiu. A potem umarł. Ale w każdym razie chciał dobrze, chciał powiedzieć, żebyśmy dążyli do obranych celów tak zawzięcie, jak tylko się da.

Niestety rzeczywistość wygląda nieco inaczej. Rano do roboty, w robocie myślisz, czego to nie będziesz robił po południu, a w domu okazuje się, że sił wystarczy na odgrzanie obiadu i zamułę do wieczora z brudnym talerzem przed monitorem.

Macie jakieś sposoby na to, by wasze organizmy były jeszcze w stanie cieszyć się z tych paru godzin, które zostały wam po całym dniu pracy? Żeby realizować pasje nie na pół gwizdka, żeby się rozwijać i nie poddawać w dążeniu do zmiany życia?

Dieta?
Sport?
Suple?
Odpoczynek?

Plany działań na dzień, tydzień, miesiąc?

Podzielcie się, proszę, waszymi sposobami na walkę ze spierdoliną świata, brakiem energii i rutyną w życiu codziennym.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 879 / 191 / 5
Trzeba mieć dla kogo żyć, być za kogoś odpowiedzialnym. Jak w tej reklamie z TV "Mamy nie biorą wolnego".
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 1957 / 230 / 0
Gdybym miał żyć tak jakby każdy dzień był moim ostatnim, to bardzo szybko stałoby się to prawdą.
Wtedy na pewno nie układałbym planów na tydzień, miesiąc :nuts:
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 351 / 12 / 0
Mieć zainteresowania, hobby i pić mocną kawe.
  • 1957 / 230 / 0
DorianGray pisze:
Podzielcie się, proszę, waszymi sposobami na walkę ze spierdoliną świata, brakiem energii i rutyną w życiu codziennym.
Piszesz o walce ze światem, a tak naprawdę chodzi Ci o walkę z własnym spierdoleniem, a konkretniej - brakiem samodyscypliny. Ja tę walkę przegrywam i poddaję się biorąc narkotyki. Myślę, że większość osób na tym forum ma tak samo, nawet jeśli nie chcą się do tego przyznać.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 698 / 172 / 0
SuperSerotonin: bardzo słusznie piszesz, walka ze światem to bezsens, świat ze swoimi bezwzględnymi względem jednostki zwyczajami, nie jest przeciwnikiem o odpowiedniej "kategorii wagowej" dla przeciętnego człowieka. Według mnie, najlepsza możliwość dla jednostek "nie do końca pasujących do trybów machiny współczesnego świata" to dostosować się do norm tam gdzie jest to niezbędne (np. praca), a dla równowagi znaleźć sobie jakąś niszę, w której poczujemy się bezpieczni, wolni i niezależni. Najłatwiej znaleźć sobie jakieś konstruktywne hobby, ale nie na siłę, tylko poszukiwać czegoś, w czym bez żadnego przymusu (również wewnętrznego) poczujemy się swobodnie i znajdziemy źródło radości.
Niestety, narkotyki się w tej roli nie sprawdzą, bo najpierw będą udawały twojego najlepszego przyjaciela, a później potraktują cię jak jebanego kota w wojsku - wsadzą ci łeb do kibla i spuszczą wodę (w najłagodniejszym scenariuszu). Nie oznacza to, że stałem się przeciwnikiem używek - jednak warto traktować je z dystansem, tak jak błyskotliwego kolesia poznanego w barze - fajnie się z nim gada, ale lepiej nie zapraszać go do zamieszkania w naszym domu :scared:

Jeśli potrafisz wykrzesać z siebie dość energii, żeby skutecznie działać zawodowo, a w czasie poza pracą spełniać się w swoich zainteresowaniach pozazawodowych, to tak, jakbyś wygrał dodatkowe życie, masz wtedy dwa życia jednocześnie, to nawet nie 100, tylko wręcz 200% wydajności ;-) :-D :-D :-D
  • 640 / 118 / 0
Doprecyzuję, o co mi chodzi. Nie mam problemów ani ze znalezieniem hobby, ani z motywacją.

Problem w tym, że moje zainteresowania wymagają sporego wysiłku umysłowego i zwyczajnie po pracy procesor w głowie nie chce pracować na wysokich obrotach.

Liczę, że mógłbym coś zmienić w codziennym funkcjonowaniu, aby wykrzesać z siebie więcej energii. Ćpanie odpada, bo zmusza organizm do pracy ponad możliwości.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1957 / 230 / 0
Masz temat "doping mózgu".
  • 3854 / 316 / 0
SuperSerotonin pisze:
DorianGray pisze:
Piszesz o walce ze światem, a tak naprawdę chodzi Ci o walkę z własnym spierdoleniem, a konkretniej - brakiem samodyscypliny. Ja tę walkę przegrywam i poddaję się biorąc narkotyki. Myślę, że większość osób na tym forum ma tak samo, nawet jeśli nie chcą się do tego przyznać.
Może też chodzić o walkę, aby świat zanegował spierdolinę jednostki, ale świata to nie obchodzi. Idę po kawę.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 268 / 0
DorianGray pisze:
Steve Jobs radził swoim wyznawcom, aby żyli tak, jakby każdy ich dzień miał być tym ostatnim w życiu. A potem umarł.
Nie wiedziałem że Steve Jobs ma swoich wyznawców :huh:
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ODPOWIEDZ
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.