Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 509 / 195 / 1
Brałem mianserynę tylko na sen w dawce max 30 i ci powiem, że ma ona się do trazodonu jak słoń do szczura. Może i żyją na tym samym kontynencie Antydepresyjnym, ale różnią się od siebie i w teorii jak i w praktycznym działaniu.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 66 / 7 / 0
30 grudnia 2024clonazepam pisze:
@spokojnie07

Ja obecnie biorę 3 leki jedneym z nich jest mianseryna drugim sertalina trzecim chlorpotixen mianserynę w dawce 30,30,60mg noc i ważę 112 kg i słyszałem, że po tej mianserynię się tak tyje i zamierzam zmienić mianserynę na triticco tylko nie wiem czy to dobry pomysł ?
A powiem ci, że mianseryna ma takie same cechy jak tricitco tylko, że po triticco się nie tyje.
To prawda, kiedyś lekarz wprowadził mi do leczenia bezsenności właśnie mianseryne i rzeczywiście tyje się bardzo ( nabiera wody organizm i potęguje łaknienie )…Fakt triticco nie wpływa na apetyt , mam wrażenie że sen jest płytszy też, no i te sny …u mnie to niekończący się seans filmowy. Nie czuję się wypoczęty , odprężony po tym leku …mam PTSD złożone może stąd te sny ciężkie….
  • 270 / 66 / 0
Od czego masz PTSD od siedzenia w domu ? 😂
Uwaga! Użytkownik PolskiLen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / 7 / 0
Jakbyś doświadczył tego już w dzieciństwie nie zadawał byś takiego głupkowatego pytania….Chyba Ci nie wytłumaczę bo nie zrozumiesz i tak…
  • 270 / 66 / 0
W dzieciństwie? To może opowiedz o tym komuś nie duś emocji i powinno być git.
Uwaga! Użytkownik PolskiLen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / 7 / 0
Tak nie działa trauma złożona kolego…Wiesz co to jest derealizacja, stan zamrożenia emocjonalnego, przeżywanie zdarzeń traumatycznych w dzień i w nocy, w pracy, w czasie wolnym? To jest bardzo poważny problem psychiczny …oj nie będę Ci tłumaczył bo nie jestem w tym dobry…Gabor Mate autorytet w tym temacie świetnie to opisuje…polecam jeśli szczerze chcesz zrozumieć czym jest PTSD …zdrówka 🙂✌️
  • 270 / 66 / 0
To powiedz o tym komuś porozmawiaj najlepiej w realu.
  • 24 / / 0
30 grudnia 2024spokojnie07 pisze:
30 grudnia 2024clonazepam pisze:
@spokojnie07

Ja obecnie biorę 3 leki jedneym z nich jest mianseryna drugim sertalina trzecim chlorpotixen mianserynę w dawce 30,30,60mg noc i ważę 112 kg i słyszałem, że po tej mianserynię się tak tyje i zamierzam zmienić mianserynę na triticco tylko nie wiem czy to dobry pomysł ?
A powiem ci, że mianseryna ma takie same cechy jak tricitco tylko, że po triticco się nie tyje.
To prawda, kiedyś lekarz wprowadził mi do leczenia bezsenności właśnie mianseryne i rzeczywiście tyje się bardzo ( nabiera wody organizm i potęguje łaknienie )…Fakt triticco nie wpływa na apetyt , mam wrażenie że sen jest płytszy też, no i te sny …u mnie to niekończący się seans filmowy. Nie czuję się wypoczęty , odprężony po tym leku …mam PTSD złożone może stąd te sny ciężkie….
Tylko się boje, tego, że zmiana z mianseryny na triticco może mi pogorszyć stan zdrowia bo generalnie się lepiej czuje tylko pomimo tego iż nie jej bardzo dużo to tyje.
  • 66 / 7 / 0
1. To nie taki proste o tym rozmawiać
2. Próbowałem kilka razy i padał tekst, że się użalam nad sobą , że nie tylko ja tak mam, „weź się w garść”
3. Po różnych doświadczeniach już nie ufam ludziom bo wiem że mają to w trąbce
4. Suma sumarum zostaje się z tym samemu i tak

Nie chce już drążyć tego tematu tutaj…Mam nadzieję że uszanujesz to…🙂✌️
  • 11 / 5 / 0
30 grudnia 2024spokojnie07 pisze:
Tak nie działa trauma złożona kolego…Wiesz co to jest derealizacja, stan zamrożenia emocjonalnego, przeżywanie zdarzeń traumatycznych w dzień i w nocy, w pracy, w czasie wolnym? To jest bardzo poważny problem psychiczny …oj nie będę Ci tłumaczył bo nie jestem w tym dobry…Gabor Mate autorytet w tym temacie świetnie to opisuje…polecam jeśli szczerze chcesz zrozumieć czym jest PTSD …zdrówka 🙂✌️
@spokojnie07 większość z nas tutaj ma cptsd, ale niewielu magików poprawnie to diagnozuje. O właściwym leczeniu nie wspomnę, dlatego szukamy różnych rozwiązań na własną rękę. Rzeczywiście Gabor o traumie pisze i mówi dość przystępnie. Czytałeś "O chłopcu wychowywanym jak pies" B. Perry? Ten psychiatra w wielu miejscach się z nim zgadza i podkreśla znaczenie leków na adhd u najbardziej straumatyzowanych. Dobrze, że się trochę otworzyłeś i napisałeś o swoim doświadczeniu. Może to pomoże komuś nieco inaczej na siebie spojrzeć.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.