Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 509 / 195 / 1
Brałem mianserynę tylko na sen w dawce max 30 i ci powiem, że ma ona się do trazodonu jak słoń do szczura. Może i żyją na tym samym kontynencie Antydepresyjnym, ale różnią się od siebie i w teorii jak i w praktycznym działaniu.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 66 / 7 / 0
30 grudnia 2024clonazepam pisze:
@spokojnie07

Ja obecnie biorę 3 leki jedneym z nich jest mianseryna drugim sertalina trzecim chlorpotixen mianserynę w dawce 30,30,60mg noc i ważę 112 kg i słyszałem, że po tej mianserynię się tak tyje i zamierzam zmienić mianserynę na triticco tylko nie wiem czy to dobry pomysł ?
A powiem ci, że mianseryna ma takie same cechy jak tricitco tylko, że po triticco się nie tyje.
To prawda, kiedyś lekarz wprowadził mi do leczenia bezsenności właśnie mianseryne i rzeczywiście tyje się bardzo ( nabiera wody organizm i potęguje łaknienie )…Fakt triticco nie wpływa na apetyt , mam wrażenie że sen jest płytszy też, no i te sny …u mnie to niekończący się seans filmowy. Nie czuję się wypoczęty , odprężony po tym leku …mam PTSD złożone może stąd te sny ciężkie….
  • 270 / 66 / 0
Od czego masz PTSD od siedzenia w domu ? 😂
Uwaga! Użytkownik PolskiLen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / 7 / 0
Jakbyś doświadczył tego już w dzieciństwie nie zadawał byś takiego głupkowatego pytania….Chyba Ci nie wytłumaczę bo nie zrozumiesz i tak…
  • 270 / 66 / 0
W dzieciństwie? To może opowiedz o tym komuś nie duś emocji i powinno być git.
Uwaga! Użytkownik PolskiLen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / 7 / 0
Tak nie działa trauma złożona kolego…Wiesz co to jest derealizacja, stan zamrożenia emocjonalnego, przeżywanie zdarzeń traumatycznych w dzień i w nocy, w pracy, w czasie wolnym? To jest bardzo poważny problem psychiczny …oj nie będę Ci tłumaczył bo nie jestem w tym dobry…Gabor Mate autorytet w tym temacie świetnie to opisuje…polecam jeśli szczerze chcesz zrozumieć czym jest PTSD …zdrówka 🙂✌️
  • 270 / 66 / 0
To powiedz o tym komuś porozmawiaj najlepiej w realu.
  • 24 / / 0
30 grudnia 2024spokojnie07 pisze:
30 grudnia 2024clonazepam pisze:
@spokojnie07

Ja obecnie biorę 3 leki jedneym z nich jest mianseryna drugim sertalina trzecim chlorpotixen mianserynę w dawce 30,30,60mg noc i ważę 112 kg i słyszałem, że po tej mianserynię się tak tyje i zamierzam zmienić mianserynę na triticco tylko nie wiem czy to dobry pomysł ?
A powiem ci, że mianseryna ma takie same cechy jak tricitco tylko, że po triticco się nie tyje.
To prawda, kiedyś lekarz wprowadził mi do leczenia bezsenności właśnie mianseryne i rzeczywiście tyje się bardzo ( nabiera wody organizm i potęguje łaknienie )…Fakt triticco nie wpływa na apetyt , mam wrażenie że sen jest płytszy też, no i te sny …u mnie to niekończący się seans filmowy. Nie czuję się wypoczęty , odprężony po tym leku …mam PTSD złożone może stąd te sny ciężkie….
Tylko się boje, tego, że zmiana z mianseryny na triticco może mi pogorszyć stan zdrowia bo generalnie się lepiej czuje tylko pomimo tego iż nie jej bardzo dużo to tyje.
  • 66 / 7 / 0
1. To nie taki proste o tym rozmawiać
2. Próbowałem kilka razy i padał tekst, że się użalam nad sobą , że nie tylko ja tak mam, „weź się w garść”
3. Po różnych doświadczeniach już nie ufam ludziom bo wiem że mają to w trąbce
4. Suma sumarum zostaje się z tym samemu i tak

Nie chce już drążyć tego tematu tutaj…Mam nadzieję że uszanujesz to…🙂✌️
  • 11 / 5 / 0
30 grudnia 2024spokojnie07 pisze:
Tak nie działa trauma złożona kolego…Wiesz co to jest derealizacja, stan zamrożenia emocjonalnego, przeżywanie zdarzeń traumatycznych w dzień i w nocy, w pracy, w czasie wolnym? To jest bardzo poważny problem psychiczny …oj nie będę Ci tłumaczył bo nie jestem w tym dobry…Gabor Mate autorytet w tym temacie świetnie to opisuje…polecam jeśli szczerze chcesz zrozumieć czym jest PTSD …zdrówka 🙂✌️
@spokojnie07 większość z nas tutaj ma cptsd, ale niewielu magików poprawnie to diagnozuje. O właściwym leczeniu nie wspomnę, dlatego szukamy różnych rozwiązań na własną rękę. Rzeczywiście Gabor o traumie pisze i mówi dość przystępnie. Czytałeś "O chłopcu wychowywanym jak pies" B. Perry? Ten psychiatra w wielu miejscach się z nim zgadza i podkreśla znaczenie leków na adhd u najbardziej straumatyzowanych. Dobrze, że się trochę otworzyłeś i napisałeś o swoim doświadczeniu. Może to pomoże komuś nieco inaczej na siebie spojrzeć.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.