Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
W środku miasta postanowiliśmy z dziewczyną wejść na opuszczoną posesję i zerwać jabłko. Efekt? Garść łysic. Nie miałem niestety czasu dalej szukać. Jutro wybieram się za miasto. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Pomorskie 96 sztuk/ok. 2h/1 osoba ;)
Byłem wczoraj, zebrałem równiuteńką setkę w półtorej godziny. Trochę deszczu by się przydało. Po ostatnich ulewach dużo powychodziło, ale nie wyrastają duże, bo od tygodnia najwyżej jedna mżawka przeszła, choć zimno codziennie. Tym razem bez zdjęć, na szybko, przez wyjazdem.
E: Do dróg to chyba blisko, wszak wiadukt jakiś widzę. :cheesy:
Myślę że pogorszyły się warunki termiczne (o dziwo) bo deszcz choć padał od ostatniego razu to jednak na moich miejscówkach nie jest tak istoty ponieważ tereny gdzie szukam są położone przy rzekach rzeczkach oraz rowach melioracyjnych gdzie jest wystarczająco wilgoci A łysice tam rosną na niewielkich wzniesieniach
Mam nadzieję że to nie oznacza końca sezonu choć wszystko na to wskazuje że główny wysyp już po za nami Z pośród dzisiejszych okazów tylko trzy sztuki były świeżymi i młodymi łysiczkami Mogę śmiało powiedzieć po dzisiejszym dniu że przestały rosnąć młode osobniki
Tydzień temu zebrałem ponad 70 gram suszu, dziś 65 sztuk no ale niby sezon w pełni tylko warunki kiepskie Liczę jeszcze na jakieś większe zbiory
dsn pisze:
E: Do dróg to chyba blisko, wszak wiadukt jakiś widzę. :cheesy:
Myślę że na weekend pomimo chujowej pogody wybiorę się do El Dorado. Spostrzeżenia mam takie jak Dj Fazi widocznie pierwsze przymrozki zahamowały rozwój grzybów, nie było wiele młodych sztuk. A patrząc na sezony z poprzednich lat powinno się obficie zacząć ok połowy tego miesiąca. Nie wiem jak w górach na wysokości ponad 800m.n.p.m gdzie leży El Dorado. Wydaje mi się że tam szczyt sezonu był właśnie w zeszłym tygodniu i nadal by trwał gdyby nie ta niekorzystka pogoda, było mało młodych sztuk i sądzę że również tam jest grzybowy zastój chociaż chciał bym się mylić.
– Jest wódka. ~Andrzej Sapkowski
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.