Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 4 / / 0
Centrum woj. łódzkiego:

W środku miasta postanowiliśmy z dziewczyną wejść na opuszczoną posesję i zerwać jabłko. Efekt? Garść łysic. Nie miałem niestety czasu dalej szukać. Jutro wybieram się za miasto. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
  • 113 / 50 / 10
60 dużych łysic, a do tego z 10 takich ogromnych no po prostu ze 3-4cm, starych otwartych, czy one mają tyle samo psychocybiny co te male czy stosunkowo więcej ze względu na ich większy rozmiar? wystarczy ich zjeść przykładowo 3-4 jeśli ważą 10g, czy trzeba ich wszamać 30? :nuts:
Czy ciemno, czy jasno- w dupie zawsze ciasno :gun:
  • 2 / / 0
Siema wszystkim:)
Pomorskie 96 sztuk/ok. 2h/1 osoba ;)
  • 1392 / 10 / 0
Pokolenie: dopiero teraz obejrzałem - łał! :*) Tam to bym zbierał prosto do żołądka. Daleko do zabudowań, dróg?

Byłem wczoraj, zebrałem równiuteńką setkę w półtorej godziny. Trochę deszczu by się przydało. Po ostatnich ulewach dużo powychodziło, ale nie wyrastają duże, bo od tygodnia najwyżej jedna mżawka przeszła, choć zimno codziennie. Tym razem bez zdjęć, na szybko, przez wyjazdem.

E: Do dróg to chyba blisko, wszak wiadukt jakiś widzę. :cheesy:
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 290 / 4 / 0
Po obfitym zeszłotygodniowym grzybobraniu odwiedziłem dzisiaj ponownie swoje wszystkie pola i poletka i tu wielkie zaskoczenie Zebrałem tylko 65 sztuk! Wszystkie kapelusze w większości bardzo drobne, ale takie zatrzymane w rozwoju
Myślę że pogorszyły się warunki termiczne (o dziwo) bo deszcz choć padał od ostatniego razu to jednak na moich miejscówkach nie jest tak istoty ponieważ tereny gdzie szukam są położone przy rzekach rzeczkach oraz rowach melioracyjnych gdzie jest wystarczająco wilgoci A łysice tam rosną na niewielkich wzniesieniach
Mam nadzieję że to nie oznacza końca sezonu choć wszystko na to wskazuje że główny wysyp już po za nami Z pośród dzisiejszych okazów tylko trzy sztuki były świeżymi i młodymi łysiczkami Mogę śmiało powiedzieć po dzisiejszym dniu że przestały rosnąć młode osobniki
Tydzień temu zebrałem ponad 70 gram suszu, dziś 65 sztuk no ale niby sezon w pełni tylko warunki kiepskie Liczę jeszcze na jakieś większe zbiory
  • 4024 / 374 / 951
dsn pisze:

E: Do dróg to chyba blisko, wszak wiadukt jakiś widzę. :cheesy:
Ale to kolejowy, tam jest coś takiego, że jest nasyp kolejowy i grzyby rosną tylko po jednej jego stronie, bo właśnie po jednej są łąki a po drugiej jakieś pola i takie tam. Akurat z tej konkretnej łąki jest do drogi stosunkowo blisko, ale dojechać samochodem bezpośrednio do niej raczej ciężko i trzeba by się brać do rzeczy z zupełnie innej strony, przez las, nie od tego nasypu. Raz tam tylko widziałem koparke/pogłębiarke w tej rzeczce, a innym razem wóz z kuniem, auta nigdy. Raczej bezpieczne miejsce :-)
  • 684 / 154 / 1
Podkarpackie, północy wschód, powiat niżański. 21 grzybków, to moje pierwsze zbiory. Nie szukałem na tej łące zbyt długo, bo była przy ulicy i domach, także nie było to zbyt komfortowe. Chciałem znaleźć i zarzucać 30-40, ale jak już mam 21 to nie będę wybrzydzał. :diabolic:
Ostatnio zmieniony 01 października 2013 przez owerfull, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 143 / 1 / 0
Byłem dzisiaj na kilku miejscówkach ta na której ok. 2tyg temu zabrałem kilkanaście sztuk świeżo skoszona a zatem -zniszczona, sąsiednia również. Podjechałem kawałek dalej i znalazłem w sumie 16szt w ok. 10min więc nie było sensu szukać dłużej. Pojechałem kilka km dalej na rekordową w zeszłym roku łąkę na której wtedy byłem pierwszy raz 13.10 z rezultatem ponad 500szt i teraz nic nie znalazłem.
Myślę że na weekend pomimo chujowej pogody wybiorę się do El Dorado. Spostrzeżenia mam takie jak Dj Fazi widocznie pierwsze przymrozki zahamowały rozwój grzybów, nie było wiele młodych sztuk. A patrząc na sezony z poprzednich lat powinno się obficie zacząć ok połowy tego miesiąca. Nie wiem jak w górach na wysokości ponad 800m.n.p.m gdzie leży El Dorado. Wydaje mi się że tam szczyt sezonu był właśnie w zeszłym tygodniu i nadal by trwał gdyby nie ta niekorzystka pogoda, było mało młodych sztuk i sądzę że również tam jest grzybowy zastój chociaż chciał bym się mylić.
  • 144 / 6 / 0
Małopolskie, Tatry wys. znalezione 102 łysiczki w 15 min ;) Było ich więcej ale zaczęło się ściemniać więc zrezygnowałem. Owocniki średnio dojrzałe. Największy kapelusz 1,5 cm
– Tak więc zos­ta­liście bez po­cie­chy ducho­wej?
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 222 / / 0
W Bieszczadach są jakieś mutanty- Nie mierzyłem, ale są 2-3x większe niż jakie widziałem rok temu!
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.