Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Pozdro https://www.youtube.com/watch?v=mYjZJ3J5KNM
@up: Dla mnie jest niemożliwością, że tam ich nie ma.
No właśnie też tak myślę. Już upatrzyłem sobie następne łączki i pastwiska na które się wybieram dziś, jutro i w każdy następny dzień aż do końca tygodnia
Dzisiaj ponownie z samego rana uderzyłem na moją nową wieeelką magiczną łąkę coby dozbierać pozostałe mocno dojrzałe kapelusze
Zebrałem więcej niż wczoraj czyli mocno upchany 2,4 litrowy pojemnik plus drugi mniejszy,
Liczyć nie zamierzam ale jestem pewien że jest ponad 1000 sztuk Wczorajsze po wysuszeniu ważyły 26 gram
Było ich tak dużo że za jednym kucnięciem wyrwałem 38 sztuk bez przemieszczania nogi nie licząc tych mocno podstarzałych i maluśkich, drugie tyle rosło obok
Odczekam z tydzień i jadę dalej z koksem
Cholera próbuje wstawić zdjęcie i wychodzi eror
Szukajcie a znajdziecie - tydzień temu 209, dzisiaj 130 na jednej łące. Dziwne rzeczy, myślałem, że będzie więcej niż ostatnio, ale dopiero sezon się w sumie zaczyna :)
Do tak wczesnych poszukiwań zachęciły mnie spore opady w ostatnin czasie, ale ku mojemu zaskoczeniu łąki w większości mocno suche i duża część łysic też wyschnięta.
Bogate zeszłoroczne miejscówki dały skromny zbiór, obrodziły te dużo słabsze. To dopiero początek i trudno wyrokować, jak sytuacja bedzie wyglądać w kolejnych miesiącach.
[ external image ]
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.