Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 12 / 1 / 0
U mnie nadal dobrze. Niedziela ok. 200 pastwisko z krówkami, od poniedziałku szukam nowych miejsc, ale znajduję tylko po 20 - 30. Dziś ruszam w trochę większą dzicz, może tam będzie lepiej. Jak latem rower stał bezużyteczny, tak teraz robię po 40-50 kilo codziennie. :cheesy: Mam nadzieję, że to dopiero początek.
Pozdro https://www.youtube.com/watch?v=mYjZJ3J5KNM :cool:
  • 1 / / 0
Na Kaszubach ładnie rosną. Wczoraj 260 w 1,5h w koszyczku się znalazło. :)
  • 684 / 154 / 1
@up: Dla mnie jest niemożliwością, że tam ich nie ma.

No właśnie też tak myślę. Już upatrzyłem sobie następne łączki i pastwiska na które się wybieram dziś, jutro i w każdy następny dzień aż do końca tygodnia %-D . Nie poddam się ! :cheesy: .
  • 13 / / 0
Ja wczoraj wyruszyłem na poszukiwania. Szukałem miejsca gdzie są nie zbierałem. Godzinę łaziłem po łąkach przy lesie. Tragedia zero łysic mnóstwo kleszczy. Ze spodni i butów strząchnąłem 7 czy 8. Co 5 minut sprawdzałem czy cholerstwo po mnie nie łazi. Później udałem się na łąki nad rzeką. Tam zero kleszczy i są grzyby. Postanowiłem trzymać się z dala od lasu, a łąki na których będę zbierał, wystarczą na cały sezon. Okolice Ryk/Dęblina.
  • 422 / 3 / 0
AaA, widzę na mapie, do komendy kawałek.
Uwaga! Użytkownik zWidzian nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
[ external image ]
Wczorajsze zbiry juz ususzone :-)
[ external image ]
Dzisiejsza świeża dostawa
  • 657 / 8 / 0
smerfa
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 290 / 4 / 0
Zachodnio pomorskie
Dzisiaj ponownie z samego rana uderzyłem na moją nową wieeelką magiczną łąkę coby dozbierać pozostałe mocno dojrzałe kapelusze
Zebrałem więcej niż wczoraj czyli mocno upchany 2,4 litrowy pojemnik plus drugi mniejszy,
Liczyć nie zamierzam ale jestem pewien że jest ponad 1000 sztuk Wczorajsze po wysuszeniu ważyły 26 gram
Było ich tak dużo że za jednym kucnięciem wyrwałem 38 sztuk bez przemieszczania nogi nie licząc tych mocno podstarzałych i maluśkich, drugie tyle rosło obok
Odczekam z tydzień i jadę dalej z koksem

Cholera próbuje wstawić zdjęcie i wychodzi eror
  • 25 / / 0
@owerfull
Szukajcie a znajdziecie - tydzień temu 209, dzisiaj 130 na jednej łące. Dziwne rzeczy, myślałem, że będzie więcej niż ostatnio, ale dopiero sezon się w sumie zaczyna :)
Uwaga! Użytkownik Ssqrk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
W okolicach Radomia sezon zaczął się całkiem przyzwoicie, w ostatni weekend zebrałem ok. 400 sztuk w czasie kilku godzin. Pierwszy raz we wrześniu taki zbiór, przeważnie poszukiwania zaczynam w październiku (początek ubiegłego sezonu to 7/8 X).
Do tak wczesnych poszukiwań zachęciły mnie spore opady w ostatnin czasie, ale ku mojemu zaskoczeniu łąki w większości mocno suche i duża część łysic też wyschnięta.
Bogate zeszłoroczne miejscówki dały skromny zbiór, obrodziły te dużo słabsze. To dopiero początek i trudno wyrokować, jak sytuacja bedzie wyglądać w kolejnych miesiącach.
[ external image ]
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.