Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 82 / 10 / 0
Ciekawi mnie ile czasu, może ładować się pregabalina Cr, skoro zwykła potrzebuje minimum 3 godzin do pełnej mocy?? Pewnie z pół dnia ale pewnie bezpieczniejsza jest poza tym. Ja dziennie lykam 450 średnio . Jak biorę lek rekreacyjnie , to 900 muszę wrzucić. Jak nie biorę na co dzień to 450 daje ten sam efekt. Muszę zejść z pregabaliny i mieć to tylko na takie wyskoki bo to jedyny lek który biorę dla fanu ☺️
  • 1020 / 244 / 0
Co?! Jak można do tak wolno ładującego się leku dać wersję CR?!
Ale zakładam, że to są albo tabletki albo kapsułki nie z proszkiem, a z takimi granulkami. Coś jak w Concercie.
  • 23 / / 0
Mam pytanie do znawców która dawka Pragebaliny brana w celach leczniczych tzn nerwica jest bardziej skuteczna 75 czy 150 dawka pojedyncza wieczorna
  • 171 / 22 / 0
Czy Prega podnosi dopaminę?
  • 15 / / 0
Czy komuś udało sie zrzucisz wagę biorąc pregabaline?
  • 2097 / 514 / 0
04 stycznia 2026kropka855 pisze:
Czy Prega podnosi dopaminę?
Nie raczej obniża dopaminę, u niektórych osób podnosi prolaktynę.
  • 82 / 10 / 0
Wow. W takim razie jest jeszcze bardziej czarodziejskim związkiem, aniżeli zakładałem. Bo skąd tak potężna euforia przy dużych dawkach (np 600/750) skoro nie podbija dopaminy??? Działanie porównywalne do opiatów
  • 23 / / 0
Ja tam biorę 75 ale coraz bardziej zastanawiam się czy nie wskoczyć spowrotem na 150 do tego na wieczór mam mirte 30 i Bromocorn 2,5 rano pramolan i Solian 50
  • 5396 / 966 / 0
Cudowny lek, szkoda tylko że tolerka tak skacze w kosmos szybko i trzeba robić przerwę, natomiast plus taki że po tygodniu już znów wraca magia. 600mg rano daje kopa na cały dzień i pozwala przetrwać oraz zapomnieć o problemach jednak po ciągu kilka dni i magia znika w moim przypadku robię przerwę leżąc w wyrze i gapiac się w sufit nie mając ochoty nawet na odpalenie tv czy konsoli wolę po prostu wyjebany leżęc i myśleć o tym by przetrwać te chujoze, walnąć jakas rolkę spać i jeść tylko czekając na tydzień magii. Tydzień magii i tydzień chujozy, bilans po chuju. W dodatku magik na L4 a mnie zostały niecałe 3 blistry, nawet nie chce myśleć o powrocie do homeostazy bez pregi zimny indyk i ile to będzie trwało.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 82 / 10 / 0
Ja wkroczyłem na chore dawki…I przyciąłem do 450mg kilka dni wytrzymałem (1x400 albo 150+300) ale jak we krwi się zbilansowało na niższym stężeniu, to wtedy pomimo wzięcia pełnej dawki - dostałem ataku paniki. W tych lękowych sytuacjach najbardziej przerażające jest jak realne się one wydają. Bardzo ciężko sobie wówczas tłumaczyć, że to objawy odstawienne. Mózg płonie na stosie, do tego depresja w gratisie. Już wiem, że sam nie odstawię. Pójdę po rozpiskę do lekarza i wezmę gabapeptynę plus coś w typie relanium/alprazolam na te zasrane lęki.

Z drugiej strony mam też świadomość, że sam się prosiłem o kłopoty nadużywając lek. A trudno nie nadużywać, jak się pozna potencjał rozrywkowy - działanie w niczym nie gorsze od działania opiatów.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.