Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 952 / 3 / 0
podpisuje sie pod tym, do tego po latach wyprany emocjonalnie jak odloze to w chuju mam wszystkich latam wqrwiony i patrze tylko kogo zajebac , nie szanujac ludzi, nie pamietam nic od kilku miesiecy lub lat, moze wazniejsze wydazenia, czasmi 5 razy dziennie mowie to samo jednej osobie, nie pamietajac ze mowilem jej o tym 5 min temu, wiecej nie chce mi sie pisac bo dzisiaj ani nic nie wypilem ani nie zjadlem nawet 1 mg od tak prubuje ograniczyc :) po zmixowaniu z alko robilo sie rzeczy o jakich nie snilem mozesz w chwile zrobic cos ze bedzie ci pozniej w chuj glupio, albo w ciagu sekundy zmarnowac sobie pol zycia i zostac kryminalista :gun: bledne kolo droga bez wyjscia
"Mieszkam w wieży Babel a piętro niżej mieszka diabeł"
Gdy idę wyrzucić śmieci przybijam mu grabe"
Niesiemy dla was bombe te znaki wróżą wojne
  • 460 / 3 / 0
Ja po kilku latach brania benzo o tym samym się przekonalam. dopiero gdy odstawilam zrozumiałam jaką amnezje mialam. ktoś coś do mnie mówił - nie docierało, dopiero po paru sekundach była reakcja w stylu "co?!".
Ile nie miał byś hajsu, ile nie miał byś rzeczy,
możesz szczęścia nie zaznać, temu nikt nie zaprzeczy.
.
  • 1343 / 18 / 0
ok, dzieki za rady. Nie będę drażył tematu, bo w sumie to i tak dłuższy temat a póki co to jest nieco lepiej.
Pytanie w kwestii wczorajszego uzaleznienia:
3-4 dzień po 1,5mg alpry. 5h snu i z rana angielski - z kumplem na 15 min. po MJ sie ustawiłem - napisac 3 słowa na h+ i fb - zrobic zakupy dla domu i obiad - odespać - walczyć 1,5h z kompem bo brat cos tam zepsuł.

Niestety, naszła mnie głupia myśl, czy by nie agoniznac GABA piołunem. Mimo to ranek bez wiekszego stresu/lęków/nerwów, robiac zakupy sie troche wnerwiłem na matkę i bałem sie, ze 70zł mi zginęło - więc później małe stresy/lęki/nerwy były, załadowałem 120mg mianseryny zeby sobie pospać (chyba 2-ga czy 3 noc przy 5h snu ciagne) 3h wyspałem po czym obudziłem sie niby rozdrażniony, ale kto by nie był, jezeli przez głupote brata straciłem 1,5h czasu + 0,5 bo miał powiedziec ze konczy a w huja poleciał.
Nie myślałem dzisiaj "weź alpre", bezsenność która mam raczej jest spowodowana odstawieniem amitryptyliny,mianseryny - solo w niepełnej dawce jeden lek potrafi mulnac snem "nie do wytrzymania" a na noc sobota/niedz. załadowałem 300mg amitryptyliny wczesniej konczac ciagłe uzywanie ale pare razy brałem ta dawkę przed wyjsciem z kumplami/zapaleniem sobie. W kazdym badz razie bezsennosc to raczej nie z powodu alpry
IMO na 90% to nie uzaleznienie i zorganizowałem sobie na jutro co innego zeby alpry nie brac, ale prosze o opinie innych.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2013 przez tramadolol, łącznie zmieniany 1 raz.
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 460 / 3 / 0
ja też mam ten problem że nie umiem spać ale postanowilam że nie będę brać na takie błahe sprawy tabletek. to samo powinno się unormowac jak wszystkie substancje zejdą z organizmu.
Ile nie miał byś hajsu, ile nie miał byś rzeczy,
możesz szczęścia nie zaznać, temu nikt nie zaprzeczy.
.
  • 1498 / 25 / 0
castaneda69 pisze:
Co do fajek, to jak ostatnio zarzucilem 1mg alpro, to wypalilem ponad poltora paczki... gdzie normalnie pale ponizej pol paczki. Gustuje raczej w opio, a benzo to raczej z rzadka, tak wiec nasuwa mi sie pytanie... czy ten szajs dziale na receptory nikotynowe, albo cos, bo pierwszy raz mialem taki ciag do fajek???
Jakie jest powinowactwo Alprazolamu do receptorów nikotynowych tego nie wiem (albo nie chce mi się sprawdzić), ale jedno jest pewne: w ulotce zawarta jest informacja, że palenie tytoniu może spowodować obniżenie poziomu danej benzodiazepiny, a w przypadku alpry - może dojść do reakcji paradoksalnej. Ja akurat podczas kuracji Zomirenem doznałem bad tripa po spaleniu fajki. Jeśli Nikotyna obniża poziom bzd we krwi, to i idwrotnie, jeśli dorzucałeś tabletki bez opamiętania, to i paliłeś jak stary Jelcz %-D
  • 952 / 3 / 0
nie wiem ale skoro ja rzucilem dawno temu fajki, a jak sie najebie alko to na balecie zdarzy sie zajarac (5 fajek na rok) a benzo dzialaja na GABA na ktore dziala rowbniez alkohol to wszystko mozliwe
"Mieszkam w wieży Babel a piętro niżej mieszka diabeł"
Gdy idę wyrzucić śmieci przybijam mu grabe"
Niesiemy dla was bombe te znaki wróżą wojne
  • 1343 / 18 / 0
Non pisze:
Jakie jest powinowactwo Alprazolamu do receptorów nikotynowych tego nie wiem (albo nie chce mi się sprawdzić), ale jedno jest pewne: w ulotce zawarta jest informacja, że palenie tytoniu może spowodować obniżenie poziomu danej benzodiazepiny, a w przypadku alpry - może dojść do reakcji paradoksalnej. Ja akurat podczas kuracji Zomirenem doznałem bad tripa po spaleniu fajki. Jeśli Nikotyna obniża poziom bzd we krwi, to i idwrotnie, jeśli dorzucałeś tabletki bez opamiętania, to i paliłeś jak stary Jelcz %-D
"Wybija" z krwii to wybitnie odwrotnie i jednoczesnie bez sensu co napisałeś. Oczywiscie no-offence, ale jestem spalony nieco

I jak tu unikać alpry, skoro ów dziewczyna razem ze swoja kolezanka wyrzucaja z fb? Kurwa, zarznałbym sie chociazby, zeby przestać myslec. Bo jednak neuroleptyków nie będę brał
Widziałem rękę jego
[...]
  • 1358 / 23 / 0
@tramadolol, zastanów się racjonalnie przez chwilę nad tym, co piszesz. Była dziewczyna wyrzuca Cię z faceboka, a Ty masz ochotę się zajebać? Wiadomo, że jak się kogoś kocha, to pęka nam serce, ale to uczucie mija po jakimś czasie w przeciwieństwie do uzależnienia psychicznego od benzo, które będzie z Tobą do końca życia ;) Idź lepiej do psychiatry po jakieś antydepresanty, to wyluzujesz trochę po nich, znieczul się paroksetyną, to libido Ci się też obniży i nie będziesz miał nawet ochoty myśleć o kobietach ;)
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
  • 1343 / 18 / 0
Everett1992 pisze:
@tramadolol, zastanów się racjonalnie przez chwilę nad tym, co piszesz. Była dziewczyna wyrzuca Cię z faceboka, a Ty masz ochotę się zajebać? Wiadomo, że jak się kogoś kocha, to pęka nam serce, ale to uczucie mija po jakimś czasie w przeciwieństwie do uzależnienia psychicznego od benzo, które będzie z Tobą do końca życia ;) Idź lepiej do psychiatry po jakieś antydepresanty, to wyluzujesz trochę po nich, znieczul się paroksetyną, to libido Ci się też obniży i nie będziesz miał nawet ochoty myśleć o kobietach ;)
dzięki, ale ja potrzebuje czegoś dokładnie co jeszcze bierze mi NrI i DrI - czyli najlepsze to by było własnie do tego te "lepszejscie", a ja mam naj-lepszejsza. Wiec z amityrtyliny+mianseryny nie zejde, a nawet jakby były takie alternatywy jakie sie nigdy nie spełniły, to działanie neurotropowe 4 ever.
Widziałem rękę jego
[...]
  • 1188 / 5 / 0
Wypróbowałam, że 1 mg to idealna dawka dla mnie, całkowicie pozbawia mnie lęków na kilka godzin, nie stresuję się i czuję delikatne rozluźnienie, nawet nadaję się ta dawna na rekreacyjne używania dla mnie. ;)
Zablokowany
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".