Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 201 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Babydoll »
Powracając do mojego ostatniego posta: dało radę, jeszcze tego samego dnia (między 21:30 a 22:30) wyruszyłem na wyprawę do trzech czynnych jeszcze aptek. W pierwszej chciał mi już wydać, ale okazało się że się skończyły (raczej nie ściemniał, bo otworzył szafkę z przeróżnymi kroplami na moich oczach), w drugiej farmaceuta wycFanił się na tyle, by przeczytać skład i poinformować mnie że fenobarbital jest środkiem psychotropowym i że jeśli jest tak źle to mam iść na dyżur do przychodni jakiejśtam (przedtem zaproponował jakieś perseny), w trzeciej dostałem ten jeden jedyny raz. Na przyszłość mam już opakowanie i buteleczkę.
Moja metoda:
1. klonazepam (skromne 0,5 wiele godzin wcześniej - zeby się nadmiernie nie uspokoić)
2. rozpocząć oscarową rolę spanikowanego brata z siostrą chorą na nerwicę, której nie można uspokoić w żaden niefarmakologiczny sposób.
3. Okoliczności i plan wydarzeń:
- siostra ma atak, twierdzi że serce jej strasznie wali i żadnym sposobem nie można jej opanować
- rodzice wyjechali
- zostawiłem biedactwo u sąsiadki
- szybko potrzebuję pomocy... O, już do mnie dzwoni (w międzyczasie gadałem ze znajomą więc poleciłem jej dzwonic za minutę/pół minuty zależnie od kolejki)
- <tu pokazuję rzekomo puste opakowanie Xanaxu>
- oczywiście, wiem że nie może mi Pan(i) wydać Xanaxu, może chociaż Milocardin?
- pod koniec wystarczyło powiadomić, że ma lat 19 i brała już ten lek i podziękować po stokroć, grając ulgę zamiast banana na twarzy.
Wymagane są umiejętności aktorskie oraz ciuchy i fryzura w stylu messy (miałem to szczęście że padało). Po reakcjach sądzę, że naprawdę w to uwierzyli (nawet jeśli nie to już nie mój problem). Pewnie wyda się wam to śmieszne i desperackie, ale przyznam, że całe to żydzenie było przy okazji świetną zabawą!
Same krople: zawsze łatwiej zdobyć niż Luminal, nieatropinowe, smakują jeszcze lepiej niż krople żołądkowe (które uwielbiam, zwłaszcza z wodą gazowaną), nuty zapachowe ziołowo-niemytocipne.
Działanie: bardzo... pluszowe? Nieszczególnie mnie uśpiły, niepodobne do benzosów, przyjemnie odsuwają wszelkie niemiłe myśli, dają uczucie lekkiej derealizacji i odcięcia od tego złego zimnego świata :P, cudowna lekkość (zwłaszcza gdy się kładzie na łóżko). Mimo wszystko nie wiem czy jeszcze je kiedyś kupię.
Sorry za rozpisanie się o takich pierdołach.
  • 420 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kakihara »
Jakbyscie porownali silę dzialania nasennego 100 mg luminalu do 1 mg noctoferu, 5 mg nitrazepamu badź 7,5 dormicum?
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
100 mg feno nie działa na mnie usypiająco, ale już 200-300 mg plus niewielka ilość alkoholu i nie sposób nie położyć się spać. Sam fenobarbital w dawcę 100 mg nie działał na zadziałał na mnie usypiająco. Już bardziej 10 mg zolpidemu.
Raz upiłem się na 300 mg luminalu wódką. Ścięło mnie z nóg, nie mogłem chodzić i prawie nie mogłem mówić.
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 587 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: SimonNoK »
Posiadam fennobarbital w postaci leku bellergot(z tego co wiem 20mg/tabletkę) jeśli chciałbym użyć go do zniwelowania ewentualnego bad-tripa(4-ho-met) to ile bym potrzebował takich tableteczek ? 1-2 wystarczą ? Chodzi tylko o lekkie uspokojenie, a nie ujebanie. Nie mam żadnej tolerancji.
oj dana dana, nie boje się bana
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
1-2 malo imo. Ja bym wzial 3-4 minimum, ale to ja. Poza tym nie wiem czy to dobry srodek na bad-tripa. To nie czysty fenobarbital. Ja bym polecil jakies lagodne benzo jak bromazepam, temazepam, diazepam.
  • 587 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: SimonNoK »
faktycznie środek ten nie za bardzo się nadaję, wprawdzie o bad-tripie nie było mowy a moje obawy okazały się kompletnie niepotrzebne, bo środek jest na prawdę przyjazny, jednak wziąłem sobie jedną tabletkę tego bellergotu po peaku no i zamiast uspokojenia i snu który miał nadejść dostałem tylko inne oblicze fazy, poczułem się trochę jak na kodeinie, było przytulnie...sennie, coś jak nod, przysypianie i wizje i ciekawe myśli ale bez tych wszystkich miłych fizycznych efektów jak po opio. Tak czy inaczej fajnie, ale bad-tripa by to nie zgasiło ni-chuja.
oj dana dana, nie boje się bana
  • 121 / / 0
oooo... a jednak, wpadlo mi w lapki opakowanie bellergotu, poszlo 100mg (5tabs) i 2mg klona, zobaczymy co z tego bedzie :*)
Każdy jest trochę dziwny, może oprócz ciebie i mnie, choć czasami jednak nie mam pewności co do ciebie.
  • 433 / 5 / 0
Ja już w innym poście pisałem, wziąłem na pierwszy raz 4 albo 5 tabsów i był tai lekki chillout. Później dzień, lub dwa dni później wziąłem najpierw 6 tab, a po jakimś czasie doruciłem kolejne 6 i kompletnie nic nie czułem, trochę to dziwne. Działąnia atropiny nie zauważyłem. Co ciekawe w bellergocie atropiny jest 4 razy więcej niż w reasecu, w którym atropina teoretycznie powinna odstraszać od rekreacyjnego użycia, a posiadam reasec, więc trzeba będzie wypróbować na ile t atropina odstrasza, skoro 12 tabsów bellergotu nie wywołało u mnie żadnych nieporządanych skutków od atropiny, to równie dobrze mógłbym wziąć 48 tabsów reasecu, ale oczywiście tyle nie wezmę;). W ogóle zastanawiam się jaka jest dobra ilość difenoksylatu dla kogoś z dużą tolerancją na opiaty.
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 342 / / 0
Trochę odświeże :) Z braku kasy na kode i inne smakołyki , zaczołem namietnie przeszukiwać apteczke i trafiłem na 2 opakowania leku o nazwie milocardin , duckduckgo-hyper. i wrzuciłem z 60 kropelek cs kolo tego za szybko leciały nie nadazylem liczyc , mija ok 20 min od spozycia a jestem niezle wbity w fotel , nie mam duzego dos w bezno , jedynie afobam , wiec porownam do niego , dziala po dlozszym czasie , po afobamie mam chec do rozmowy i robienia czegos , a po tym czuje sie jak jakies male zadowolone dziecko w sumie jest ok za chwile dowale jeszcze troche , w sumie z braku laku to i przy tym gowienku za 7 zl mozna wmiare spoko spedzic wieczor :> pozdro

E: Jeszcze jedno można to połączyć z kofeiną? bo gdy po afobamie mnie muliło wypijałem kawe petarde i bylo calkiem milo i bez zamulenia.
  • 1743 / 26 / 0
Mnie ten milocardin wogóle dziwi, że w jednym leku jest i febobarbital i etanol.
A łączyć z kawą też możesz...w dzień świra Marek Kondrat łączy relanium z kawą, to jego przodka też zapewne można, tylko lepiej żebyś nie pił alko na to, bo luli murowane i zryty łeb (ja tak miałem luminal + piwa)... obudziłem się ubrany w nierozłożonym łóżku ;-)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.