Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
Zablokowany
  • 698 / 172 / 0
Prawdopodobnie macie rację - ta obecna kampania medialna i "sukcesy" w postaci wychwytywanych królów dopalaczy to typowe bicie piany, żeby przypadkiem wyborcy nie zorientowali się, że najważniejszym jak na razie rezultatem wprowadzonej nowelizacji ustawy jest 2000 przypadków zatruć nowymi środkami, które weszły na rynek jako efekt w linii prostej zdelegalizowania 114 w miarę dobrze poznanych, często stosunkowo mało szkodliwych substancji r-c. Na razie jakoś w mediach nie słychać takiego wniosku - tylko ciągła propaganda sukcesu, ogromne efekty zwalczania problemu dzięki kolejnym zatrzymanym dopalaczowym bossom i inne podobne historyjki. Czyżby w mediach pracowali tak mało domyślni dziennikarze, nie potrafiący powiązać tak prostych zależności? (ironia) Do tego te pierdoły i bzdury, które wciskają ciemnym masom, są przerażające, np. substancje, których nie ma w załączniku, wg pismaków są zakazane :wall: , albo że zatrzymanemu zostaną postawione różne zarzuty, w tym o handel dopalaczami - ciekawe, gdzie jest taki przepis, który mówi, że handel dopalaczami jest przestępstwem kryminalnym? Jeśli to są środki spoza załącznika, to gościowi co najwyżej grozi grzywna za wprowadzanie do obrotu nowych substancji psychoaktywnych, pod warunkiem, że specjalny zespół uzna, że te środki są takimi substancjami.
No kurwa Orwell się realizuje na naszych oczach :#:
  • 1042 / 151 / 0
W pełni zgadzam z powyższą wypowiedzią. Do tego jeszcze dodam dysonans w przekazie medialnym dotyczącym medycznej marihuany. Premier Kopacz wczoraj wystąpiła publicznie na Dolnym Śląsku, z poparciem dla wprowadzania wszelkich udogodnień związanych z terapią mj, ale w ten sam dzień słyszymy że już nie wolno prowadzić tego typu terapii przy centrum zdrowia dziecka. Ja na prawdę nie wiem co to za państwo, bo ojczyzna moja, a system i jego urzędnicy to kurwy.
  • 623 / 45 / 13
Propaganda niczym w ZSRR -_-
RIP UNCLE HOWIE [*]

---------------------------------> PAJACYK.pl <----------------------------------------------------
  • 469 / 9 / 0
A czy czasem nie jedziemy na jednym wózku z obecnym rządem? To, że Kopacz udaje, że walczy z dopalaczami odpowiada zapotrzebowaniu społeczeństwa, użytkownikom RC też, bo poza fasadą "ostrych i zdecydowanych działań" mamy jedną wielką kupę. Ta ostatnia delegalizacja tylko odbiła się czkawką PO, gdyby wiedzieli jakie będą tego skutki pewnie nawet by jej nie przepychali przez proces legislacyjny, a już przynajmniej odłożyliby na okres po wyborach.

Tak, ćpuny i PO razem poszkodowane delegalizacją nowych substancji %-D
  • 493 / 105 / 0
@circus : no co Ty ?!! Oni walczą, delegalizują- dają broń prokuratorom, psy łapią..... To, że ileś-tam zatruć nowymi środkami to im jak najbardziej na rękę - walczą w dobrej sprawie!!! I dalej mogą walczyć, ścigać, delegalizować. W dupie mają zatrucia nowymi (niebezpieczniejszymi jak się okazało subst,) - to nie debile, wiedzieli dobrze, że tak może być ( a raczej- że tak będzie !!!) i właśnie te zatrucia są im w przedwyborczej walce POTRZEBNE - mogą się pięknie w tv wykazywać !!! Dla nich im większa tragedia w kraju tym lepiej - tylko "spożywcy" ( jakoś nienawidzę tego słowa na "ć"...) cierpią !!! PIERDOLONE CMENTARNE HIENY !!!
  • 469 / 9 / 0
Wydaje mi się, że jednak narracja:
Tusk kilka lat temu już mówił, że wygrał wojnę z dopalaczami, a co teraz mamy?! Tylko ucinają łeb hydrze!
jest silniejsza niż:
Rząd bohatersko walczy dalej z dopalaczami, zamyka kolejnych handlarzy śmiercią!
Oczywiście PO próbuje obrócić to na dobrą kartę, ale IMO jednak nie do końca dobrze im to wychodzi.
  • 493 / 105 / 0
@circus :
Na logikę pierwsza narracja duuuużo lepsza, ale poczytaj opinie pod jakimś info o "kolejnych ofiarach Mocarza" na onet itp. Ludzie postulują żeby ich nie leczyć(ratować), bo pieniędzy NFZ szkoda dla takich debili !!! I to są emocjonalne wpisy. Już nawet z ofiar władzuchna zrobiła sobie w ten sposób wroga !!! A mieć wroga na wojnie najważniejsze !!!
  • 3900 / 242 / 13
@circus - po owocach poznamy... A wszystko wskazuje na to, że Klepacz jednak zyskuje impet, a reszta dostaje zadyszki... Tyle sondarze, ale weryfikacja dopiero końcem września...
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 698 / 172 / 0
circus pisze:
Wydaje mi się, że jednak narracja:
Tusk kilka lat temu już mówił, że wygrał wojnę z dopalaczami, a co teraz mamy?! Tylko ucinają łeb hydrze!
jest silniejsza
Tylko zauważ, że taka narracja w mediach w ogóle nie występuje i o to mi chodziło w poprzednim wpisie, co najwyżej tego typu zdania pojawiają się w nielicznych komentach pod artykułami w necie (pisane pewnie w większości przez użytkowników tego forum ;-) )
  • 1817 / 109 / 0
mowcie co chcecie ale 114 substancji zbanowanych i to takich calkiem,calkiem.Mnostwo stron niedziala i do tego ta nagonka w mediach.Wiec 3-0 macie w plecy ;) a jak mowilem ze tak bedzie to mnie wysmialiscie,ze glupi jestem i ze nowe dopalacze i ze zaden sklep niezakonczy dzialanosci.Kto mial racje co ? a niemowilem.
Zablokowany
Newsy
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC

To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.

CBZC rozbija packzomatową dystrybucję

Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.

„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.